Koláč s ovocem, který kyne až v troubě
Dozrává vám na zahrádce muchovnik alias indiánské borůvky? Nebo nějaké jiné drobné bobulovité ovoce? Připravte z něj drobenkový, rumem vonící nekynutý koláč. Příprava není složitá, výsledkem je voňavý a chutný moučník.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 512 kJ / 4 186 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,78 g |
Tuky | 206,10 g |
Vláknina | 16,90 g |
Cholesterol | 501 mg |
Sodík | 495 mg |
Sůl | 1,16 g |
Sacharidy | 503,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve z uvedených surovin ručně vytvoříme drobenku a dáme stranou. Zapneme troubu na 170 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Do mísy prosejeme mouku, přidáme ostatní sypké suroviny a promícháme.
Krok 2: V mléce rozkvedláme vidličkou žloutek (lépe se v těstě rozptýlí) a přilijeme k moučné směsi spolu s olejem. Vše dobře promícháme a vzniklé těsto ihned rozprostřeme v tenké vrstvě na připravený plech.
Krok 3: Urovnáme malým válečkem a posypeme vrstvou ovoce. Na ovoce nasypeme připravenou drobenku a dáme ihned péct do předehřáté trouby na cca 20-25 minut, podle trouby.
Krok 4: Po upečení celý koláč potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem. Necháme na mřížce zcela vychladnout, poté nakrájíme.
Zveřejněno 9. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláč s ovocem, který kyne až v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp0rX
Moje poznámka
Koláč s ovocem, který kyne až v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp0rX
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 9 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci a cibulí
gabikka před 49 minutami
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 4 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 5 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 7 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 7 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 7 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 7 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 8 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 8 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
sůl,
droždí sušené,
mléko,
žloutek,
olej,
mouka polohrubá,
máslo,
cukr,
cukr vanilkový,
máslo,
rum
Komentáře (6)