Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehké sušenky do pistole

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 943 kJ /
3 571 kcal
Bílkoviny18,57 g
Tuky208,07 g
Vláknina4,63 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 21 mg
Sůl1,33 g
Sacharidy403,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Změklý tuk zpracujeme v míse s ostatními ingrediencemi na hladké těsto. Dáme chvilku zchladit do ledničky (asi půl hodiny). Krok 2: Pak těstem naplníme tzv. pistoli a na studený suchý plech tvoříme tvary. Pečeme ve vyhřáté troubě (170-180 °C) do světlerůžova.

Zveřejněno 28. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehké sušenky do pistole

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6RwQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehké sušenky do pistole

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6RwQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

cathleen (moderátorka): Ano, stačí :-)

Co já se takový recept nahledala! Díky! :-* Prosím, při jaké teplotě je pečeš, stačí 180 °C?

magdalenka: :-O To jsem tedy blázen, já dělám do pistole několik druhů, líbí se mi, že je to hned hotové. S úspěchem dělám i tzv. linecké třené, neumím tvarovat ručně stříkacím sáčkem, aby byly všechny tvary hezké a stejné, tak tohle je pro mne velká pomoc :-8:yes: Já mám takový ten obyčejný kovový pákový lis.
http://www.ceskysikula.cz/lis-na-testo-universal-2...

zizala:ani mne to nejde...:-)) u mňa to bude asi rukami. :-)) dva-trikrát som skúsila, nervy sa mi pocuchali z toho. Možno je dôležitá teplota tuku, istá skúsenosť a pod. Bojím sa, že aj tú pištoľ som vyhodila, dlho bola schovaná v útrobách špajze...:-))

jiřka: Tak to je mi líto. Někdy se mi to stane u první sušenky, jak píšu v komentáři níž. Pak už jde všechno normálně. Nevím, kde může být problém :-8:-S

já už mám lis na těsto dva roky a bez úspěchu se ho snažím používat.
sušenky mi nikdy nepřilnou k plechu ani když je suchý,studený,ani když je namazaný 100procentním tukem.z lisu je musím oddělit nožíkem.
maximálně upeču jeden plech a protože se s tím nechci trápit hážu zbytek těsta se vztekem do koše.

sušenky jsou dobré, ale příště dám méně másla.Trochu se roztekly;-)

Dana: Někdy se mi to stane u první sušenky. Těsto by mělo být v pokojové teplotě a naopak plech studený, aby k němu těsto lépe přilnulo. Zkuste lis zmáčknout dvakrát po sobě, první sušenka bude sice větší (lze ji vrátit zpět k ostatnímu těstu a znovu vylisovat), ale pak už by měly jít sušenky normálně sázet.
Dejte vědět, zda se nakonec povedlo :-K

Dobrý den, chci se zeptat dělala jsem sušenky ale nemohu je dostat z lisu. Vytlačím ale na plechu nemám nice :-(.Asi dělám něco špatně.

zviratko21: Jéje, moc děkuju za vyzkoušení a mám velikou radost, že chutnalo :-):-K:-K

Opravdu výtečné cukroví. Jemné, křehké - rozplývá se na jazyku :-)

Zítra vyzkouším v práci. Hledám nějaké nové druhy cukroví.

Suzanna: maizena je v původním receptu, já s úspěchem používám gustin ;-)

Jééé já si nedávno koupila pistoli a hledám recepty, při kterých ji využiji. Super, tohle určitě vyzkouším:yes: Jen prosím tě, zizalo, můžu použít místo maizeny solamyl nebo gustin? Ty doma určitě mám, ale u maizeny si nejsem jistá. nebo raději nenahrazovat a koupit maizenu?

Těším se na případné fotečky ;-):-K

Tématické fráze:
susenky z lisu na testo, těsto na sušenky, stříkané sušenky, pistole na cukroví, sušenkové těsto, těsto do pistole, lis na sušenky, lis na těsto recepty, cukroví z pistole, pistole na těsto, lis na těsto universal, sušenky z lisu, těsto do lisu na sušenky, maizena čím nahradit, lis na těsto recept, cukroví do pistole, těsto do lisu, sušenkové cukroví, těsto na sušenky do lisu, universal lis na těsto

Suroviny:
mouka polohrubá, škrob kukuřičný, cukr vanilkový, cukr moučkový, máslo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu