Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík sous vide na grilu

Díky přípravě sous vide se chutě králičího masa, bylinek, slaniny i česneku v pokrmu postupně rozvinou. Druhý den ho ještě ogrilujte dozlatova - maso se vám bude rozplývat na jazyku.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ing.zdenek.trojan@seznam.cz

Snadný

Doba přípravy 390 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 370 min

390 min (20 min příprava + 370 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 269 kJ /
1 020 kcal
Bílkoviny6,88 g
Tuky99,56 g
Vláknina9,04 g
Cholesterol 109 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy21,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka naporcujeme. Použijeme zadní běhy, zadní část hřbetu a přední packy. Zbylé části králíka využijeme jinak. Krok 2: Naporcovaného králíka vložíme do fólie na sous vide a přidáme citron, slaninu, prolisovaný česnek, bylinky a ghí. Fólii vakuově uzavřeme a dáme ji do sous vide nádoby naplněné vodou. Připravujeme při teplotě 70 °C po dobu 6 hodin. Krok 3: Po skončení procesu sous vide necháme vychladnout. Krok 4: Grilování je nejlépe ponechat až na následující den. Jednotlivé porce grilujeme běžným způsobem dozlatova. Krok 5: Jako přílohu můžeme použít například grilovanou cuketu.

Zveřejněno 9. 7. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík sous vide na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J68Py

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík sous vide na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J68Py

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

<3 vypadá parádně, děkuji za nápad zatím jsem králíka pouze smažila

Simona Skolakova: Magdalenka mě předběhla, podrobně zde
cs.m.wikipedia.org/wiki/Sous-vide

magdalenka: Magdalenko děkuji:-K

Simona Skolakova: Sous-Vide je francúzska metóda varenia, pri ktorej sa potravina zavákuuje do špeciálneho sáčku a varí sa pri nízkej teplote určitý čas. Pozri bod 2, chce to špeciálny prístroj.

:-)<3:yes::-K

Můžu se zeptat co znamená sous vide???Ještě jsem se s tím nesetkala,tak to neznám a zajímalo by mi to,možná aj ostatní,díky:-K:-K:-K:-K

Skvělý nápad a krásná fotka :-) :yes:

Suroviny:
králík, slanina, bobkový list, rozmarýn, tymián, česnek, citron, ghee

Přidat fotografie receptu