Pikantní bůček sous - vide
Příprava sous - vide není tak složitá, jak se zdá. Pokud máte rádi šťavnaté maso plné chuti, zkuste touto metodou třeba vepřový bůček. Měkké maso, opečené na barvu s křupavou kůrčičkou a sladce pálivou omáčkou je skvělá volba na víkendové mlsání.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 11 194 kJ / 2 675 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 309,57 g |
Tuky | 100,88 g |
Vláknina | 18,76 g |
Cholesterol | 530 mg |
Sodík | 5,18 g |
Sůl | 11,75 g |
Sacharidy | 128,47 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Doba pobytu masa v sous - vide lázni se zdá být dlouhá, ale lze ji využít během přípravy i na další kratší sous - vide přípravy. Vybrat se musí pouze suroviny, které potřebují stejnou teplotu při přípravě. Třeba steaky, nebo kachní stehna.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 11. 2023 19:07
20. 11. 2023 20:40
20. 11. 2023 20:38
Dělám takhle trhané maso, Zavákuované pomalím 10 hodin ,na Light. Pak vidličkami roztrhám.
PH plně nahradí sous - vide
20. 11. 2023 13:18
20. 11. 2023 12:39
17. 11. 2023 19:25
17. 11. 2023 19:13
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 15 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 18 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 6 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 6 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 7 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 8 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 8 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 8 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 9 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 10 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 11 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař
Vyhodnocení a odměnění aktivních uživatelů ve druhém pololetí 2023
Další recepty
Suroviny: kost, cibule, česnek, omáčka sojová, med, chilli paprika čerstvá, pepř mletý, omáčka rybí, ústřicová omáčka, omáčka chilli, škrob, voda
Pikantní bůček sous - vide
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6PlL
7 názorů