Lehká špenátová polévka
Pro ty z vás, kteří se ani v létě neobejdete bez polévky, přinášíme lehkou špenátovku. Zelená protlaková kostka má většinou v každé lednici své stálé místo. Je vždy při ruce a může skvěle posloužit k vykouzlení zdravého pochutnání.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 841 kJ / 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,25 g |
Tuky | 11,84 g |
Vláknina | 12,08 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 46 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 61,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupanou cibuli si nakrájíme na kostičky. V hrnci si rozehřejeme olej a cibulku si na něm zesklovatíme.
Krok 2: Poprášíme hladkou moukou, kterou krátce osmahneme.
Krok 3: Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, zeleninový bujón, osolíme a dáme vařit. Vaříme asi 20 minut.
Krok 4: Asi v polovině vaření vložíme do hrnce polovinu z balíčku špenátového protlaku. Opět přivedeme k varu a vaříme dokud nejsou brambory měkké.
Krok 5: Těsně před koncem vaření přidáme nadrobno nakrájený česnek, opepříme, popřípadě dosolíme, ochutíme špetkou muškátového oříšku a můžeme podávat.
Zveřejněno 14. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lehká špenátová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5RYp
Moje poznámka
Lehká špenátová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5RYp
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 27 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 8 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 28 minutami
Plněné ořechy
Handour před 39 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Suroviny:
protlak špenátový,
cibule,
olej,
česnek,
brambory,
mouka hladká,
vývar masový,
ořech muškátový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)