Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Černé řezy s vanilkovým krémem a šlehačkou

Oblíba hrnkových receptů je bezpochybně v jejich jednoduché přípravě. To ale neznamená, že moučník nelze skvěle vymazlit krémem a zdobením. Přesně jako v tomto receptu. Pokud se vám při pohledu na fotku sbíhají sliny, tak směle do přípravy.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 714 kJ /
3 995 kcal
Bílkoviny67,83 g
Tuky152,33 g
Vláknina27,75 g
Cholesterol 144 mg
Sodík 693 mg
Sůl2,36 g
Sacharidy574,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C. Hluboký plech 32x23 cm vyložíme papírem na pečení.
Do mísy dáme všechny sypké suroviny a dobře promícháme. Přilijeme všechny tekuté suroviny a opět dobře promícháme. Vlijeme do připraveného plechu, urovnáme a dáme do předehřáté trouby. Krok 2: Jakmile těsto nabude (vyskočí) snížíme teplotu na 170 °C (nevyboulí se uprostřed) a dopečeme ještě cca 20 minut. Zkusíme špejlí a když se těsto nelepí je upečené. Vyjmeme z trouby a necháme na mřížce zcela vychladnout. Krok 3: Ve šlehací míse vyšleháme na stupeň 3 do zhoustnutí tvaroh a smetanu ke šlehání. Do tvarohové směsi přidáme vanilmix a zašleháme na stupeň 1. Necháme odstát cca 10 minut a poté natřeme na vychladlý korpus a uhladíme. Naznačíme nebo rovnou nakrájíme řezy. Krok 4: V čisté šlehací míse vyšleháme 33 % smetanu na stupeň 3 do zhoustnutí. Poté přidáme Pikao z tuby (cca 1 lžíci) a došleháme dotuha. Přendáme do zdobícího sáčku a nastříkáme na řezy. Můžeme dozdobit kousky čokolády nebo drobným ovocem. Před podáváním necháme vychladit.

TIP: Hrníčkové moučníky - oblíbené recepty

Zveřejněno 16. 7. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Hrnek 250 ml.

Kdo chce, může natřený korpus před zdobením posypat strouhanou čokoládou. Měla jsem půl Margot.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Černé řezy s vanilkovým krémem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYZ9Q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Černé řezy s vanilkovým krémem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYZ9Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Yarushka: :-)děkuji za komentář, je to úplně jedno, záleží na tom jak to časově lépe vyhovuje, na chuť to nemá vliv :-K přeji ať se podaří a krásný večer :-K

Maruško, prosím, je lepší upéct den předem nebo čerstvé ? Mám recept v oblíbených už dlouho, chodím na něj mlsat očima :-D a teď bych ráda řezy upekla na oslavu narozenin.. jak to vidíte? Děkuji za odpověď. J.:-)

Nadja: :-)děkuji za komentář ale fakt neznám odpověď - recept jsem dostala před cca 25 roky , použitý mnohokrát ale tehdy jsem po rom nepátrala a dnes se nemám koho zeptat. Pikao je tuba
zahuštěnéjo plnotučného mléka s kakaem , bez Eček a chuť poznáš když si ho prostě koupíš a ochutnáš - nedovedu popsat.;-) Hezký zbytek večera a dobrou noc :-K

Maruško, jakou roli hraje v těstě ocet? Chápala bych, pokud by tam byla soda.....
A pikao - jakou má příchuť? Nikdy jsem ho nekoupila - vždy jen Salko a Jesenku.
Řezy vypadají skvěle, hned bych ochutnala.

Anna Kocikova: :-) Opět děkuji Drahuško za komentář, já měla zbytek margotky v lednici tak jsem ji chtěla spotřebovat , nemusí tam být ;-) nemám ráda máslové krémy tak se snažím vymyslet jiné, zapomněla jsem uvařit předem Pařížskou šlehačku tak jsem zkusila jinak a byla skvělá, ani to nikomu nepřišlo divné, :-D Hezký zbytek dne :-K

Řezy jsou moc hezké:-KMaruško,mě vždy dostanou ty tvé krémy,mňam:-Q
Já dávám pro snadnější strouhání Margotku nebo čokoládu cca na 15 minut do mrazáku:yes:

zdenka.s: Zdeničko moc děkuji, od Tebe mne to vždy potěší :yes::-K Krásný den

Marie Svarcova: luxusní,Maruško ,od Tebe ostatně jako vždy 👍👍👍👍🐝🥀

zuzi777a (moderátorka): :-)děkuji za komentář a přeji krásný den :-K

Margotka na posyp je super nápad. Jdu se mrknout, jestli mám šlehačku. Na něco takového mám zrovna mlsnou!:-*

Suroviny:
mouka hladká, prášek do pečiva, kakao, cukr krupice, sůl, voda, olej, esence vanilková, ocet, tvaroh, smetana, smetana, pikao

Přidat fotografie receptu