Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá buchta s ovocem

Hrníčkové koláče jsou jedny z nejvděčnějších. Žádné vážení, jen smíchat. Vrstva tvarohovo - pudinkové náplně bude skvělé podloží pro jakékoliv letní i konzervované ovoce. Prostě koláč, který máme k odpolední kávě všichni rádi.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

IvetaHajd

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 417 kJ /
4 163 kcal
Bílkoviny103,76 g
Tuky100,98 g
Vláknina22,36 g
Cholesterol 773 mg
Sodík 526 mg
Sůl1,81 g
Sacharidy698,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme si řidší pudink. Necháme vychladnout (přikryjeme povrch potravinářskou fólií, aby se neudělal škraloup). Vychladlý pudink promícháme s tvarohem, případně dosladíme podle chuti.
Předehřejeme troubu na 180 °C.
Vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou větší plech. Krok 2: Suroviny na drobenku smícháme rukama do požadované konzistence. Krok 3: Suroviny na těsto smícháme všechny najednou v míse, nejlépe ponorným mixérem. Krok 4: Na připravený plech nalijeme těsto. Na něj cik cak nalijeme pudink s tvarohem. Posypeme ovocem a nakonec drobenkou. Pokud je ovoce kyselé, můžeme celou plochu koláče posypat ještě cukrem. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě asi 20-30 minut. Propečení zkoušíme píchnutím špejle. Ta musí být po vytažení suchá.

TIP: Hrníčkové moučníky - oblíbené recepty

Zveřejněno 18. 7. 2023

Poznámka autorky IvetaHajd

Hrnek 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá buchta s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRYAy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá buchta s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRYAy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:-)<3:yes::yes: roky používám tento hrníčkový recept na buchtu - vždy se povede a vždy je dobrá:-K

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krystal, prášek do pečiva, vejce, mléko, olej, mléko, pudink vanilkový, cukr, tvaroh ve vaničce, ovoce, mouka polohrubá, máslo, cukr, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu