Malé melounové pohoštění
Meloun nemusí být jen sladké letní osvěžení. Ozdobně ho vykrájejte, doplňte výrazným krémovým kozím sýrem, ochuceným balsamico krémem a opraženými pistáciemi. V tom okamžiku budete mít rafinovaný předkrm nebo dezert ve francouzském stylu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 124 kJ / 269 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,48 g |
Tuky | 11,75 g |
Vláknina | 2,07 g |
Cholesterol | 40 mg |
Sodík | 936 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 4,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z plátů melounu silných alespoň 3-4 cm vykrájíme potřebný počet kroužků nebo nakrájíme čtverce. Měly by to být kruhy o průměru 6 cm nebo čtverce 5x5 cm.
Krok 2: Na každou porci kápneme balsamico a natřeme silnější vrstvu zvoleného krémového sýru. Kozího, ale může být i jiný smetanový.
Krok 3: Červenou cibuli nakrájíme na tenké plátky a dáme do misky se studenou vodou na 2-3 minuty, poté scedíme a necháme na papírové utěrce oschnout.
Krok 4: Vyloupané pistácie nasekáme nahrubo a opražíme na suché pánvi. Vychladlé navrstvíme na sýr a přidáme cibuli. Dozdobíme i talířek několika kapkami balsamicového krému. Podáváme vychlazené.
Zveřejněno 21. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Malé melounové pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRYLv
Moje poznámka
Malé melounové pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRYLv
Nejnovější recepty
Brynzové halušky III
Přidáno před 4 hodinami
Roláda z mladého špenátu
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Andělská čokoláda
Přidáno před 13 hodinami
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno 7. 4. 2025 18:04
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno 7. 4. 2025 17:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijská kuřecí polévka s kukuřicí
Makyse před 3 hodinami
Dušený květák
Eva_H před 3 hodinami
Uzená kuřecí stehna s hruškou na cibuli
Lucie1001 před 4 hodinami
Pikantní čočka
Benetka před 4 hodinami
Víkendová valašská kyselice
michaelatomastikova999 před 4 hodinami
Pikantní zelňačka s fazolemi, bramborem a klobásou
El.Magios před 5 hodinami
Cikánský řízek
lidunka76 před 5 hodinami
Šneky Pizza
jakub@V před 7 hodinami
Zapečená brokolice se žampiony a bramborami
Pepajz před 7 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
gully před 8 hodinami
Suroviny:
meloun,
sýr měkký tavený,
cibule červená,
ořechy pistácie,
krém
Komentáře (6)