Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený hermelín s brusinkami a granátovým jablkem

Zapečený sýr s bílou plísní na povrchu je ryze gurmánská záležitost. Jak dělaná na slavnostnější a přitom velmi rychle připravenou večeři. Chuť ořechů a sladké omáčky na rozpečeném sýru - to je téměř nakouknuti do kuchyně francouzských labužníků.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 387 kJ /
332 kcal
Bílkoviny0,70 g
Tuky19,30 g
Vláknina2,04 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy37,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejeme troubu na 180 °C. V malém kastrolku smícháme brusinky, med, šťávu z granátového jablka a pomerančovou kůru. Na středním plameni přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme až se směs mírně zredukuje. Trvá to cca 10 až 15 minut. Podle chuti můžeme omáčku mírně přisladit. Krok 2: Mezitím rozehřejeme olivový olej v pánvi na středním plameni. Přidáme nahrubo nasekané pekanové ořechy a promícháme, aby se obalily v oleji. Mícháme dokud se ořechy nerozvoní, cca 1 minutu. Přidáme na 20 sekund rozmarýn a sundáme pánev z plotny. Ořechy ochutíme mořskou solí. Krok 3: Sýr vložíme do malé servírovací misky vhodné do trouby a pečeme, dokud sýr nezačne měknout, cca 10-15 minut. Krok 4: Zrnka granátového jablka vmícháme do horké brusinkové směsi a navrstvíme na sýr vyjmutý z trouby. Posypeme opečenými pekanovými ořechy, ozdobíme rozmarýnem a podáváme s opečenými bagetkami, toasty nebo celozrnnými krekry.

Zveřejněno 1. 8. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Inspirace : PureWow pro ženy, upraveno - brusinky jsem dala sušené, předem namočené v trošce horké vody. Pekanové ořechy se musí hlídat, velice rychle se spálí, nechat zavonět a sundat z pánvičky. Kulatý sýr Brie jsem u nás vůbec neviděla, použila jsem Hermelín. Sýr 5x propíchnutý špejlí dám na talířku do mvt na 800 W /40 sec. Je skvělý, drží tvar a po nakrojení je tekutý

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený hermelín s brusinkami a granátovým jablkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/739Jy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený hermelín s brusinkami a granátovým jablkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/739Jy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Anna Kocikova: :-) moc děkuji já to mám moc ráda ten sýr je horký a uvnitř tekutý s ovocem super. <3Měj se hezky :-K

Maruško ta sladká omáčka se mi také líbí a sýr na talíři vypadá moc hezky:yes::-K

zuzi777a (moderátorka): :-)děkuji za komentář, také mám ráda tu kombinaci, potěší mě když přidáš foto a napíšeš jak chutnalo :-K přeji krásný den

:-* Určitě zkusím. Mám ráda sladké omáčky k sýrům.

Suroviny:
sýr, brusinky, med, jablko granátové, jablko granátové, kůra pomerančová, olej olivový extra virgin, ořechy pekanové, rozmarýn, sůl mořská, cukr

Přidat fotografie receptu