Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čína z vepřového

Nenáročná směs z křehkého vepřového masa, barevné zeleniny a hub, takzvaná čína, přijde vždy k chuti a během chvilky provoní vaši kuchyň. Jako přílohu můžete připravit rýži a získáte tak plnohodnotný, sytý pokrm.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

ing.zdenek.trojan@seznam.cz

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 15 min

105 min (90 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 860 kJ /
923 kcal
Bílkoviny86,68 g
Tuky18,96 g
Vláknina12,20 g
Cholesterol 379 mg
Sodík 6,30 g
Sůl14,71 g
Sacharidy63,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso nakrájíme na plátky o tloušťce 2mm a velikosti 20x40 mm. Krok 2: Vložíme do misky, přidáme vejce, lžíci škrobu rozmíchaného ve vodě a trochu sójové omáčky z odměřeného množství. Zamícháme a necháme hodinu odležet v lednici. Krok 3: Pórek nakrájíme na nudličky, mrkev na slabé dlouhé plátky (můžeme využít škrabku na zeleninu). Zázvor, kapii a feferonku nakrájíme na nudličky. Krok 4: Jidášovo ucho spaříme vroucí vodou a posléze nakrájíme na širší nudle. Čínské zelí rozdělíme na bílou část a zelenou část, nakrájíme na nudličky. Krok 5: V pánvi wok rozpálíme olej, vložíme vepřové plátky a orestujeme. Krok 6: Až začnou plátky získávat barvu (zhruba za 2-3 minuty), přidáme mrkev, zázvor a restujeme. Krok 7: Když se směs rozvoní, přidáme pórek, kapii, bílou část zelí, feferonku, jidášovo ucho a bílou část čínského zelí. Směs zamícháme (nebo prohodíme) a necháme dusit do změknutí (zelenina zůstane křupavá, ale zachová si barvu). Krok 8: Poté zalijeme směsí Shao xing vína a zbylé sójové omáčky, přidáme zelený podíl čínského zelí, prohřejeme a ihned podáváme. Jako příloha můžeme podávat rýži na různé způsoby.

TIP: Jaké jsou druhy rýže - přehled a tipy na recepty

Zveřejněno 1. 8. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čína z vepřového

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R83y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čína z vepřového

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R83y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Marie Svarcova: Ve vší úctě, trošku nechápu ty uvozovky, je to okoukáno od asijských (vietnamskych) kuchařů.

:-)<3:yes: taková "čína" po česku ale proč ne, tak jsme kdysi vařili všichni než jsme poznali asijskou kuchyni a určitě také chutná :-K

zajímavě ochucené, barevné jídlo, které stojí za vyzkoušení :-)

Suroviny:
maso vepřové, pórek, mrkev, zázvor čerstvý, zelí čínské, jidášovo ucho, kapie, feferonka, víno, omáčka sojová, vejce, škrob, olej

Přidat fotografie receptu