Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačkové trubičky se sněhovou náplní

Drobné pečivo nebo malé zákusky jsou nejoblíbenějším pohoštěním při nejrůznějších sešlostech a oslavách. Trubičky je nejlepší plnit den předem, aby trochu zvlhly. Vydrží čerstvé přibližně tři dny, poté v nich bílkový krém tvrdne.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min Bez doby odležení v chladu

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, Bez doby odležení v chladu)

Suroviny pro 2 plechy

40 kusů

2plechy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 249 kJ /
5 318 kcal
Bílkoviny75,29 g
Tuky287,07 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,24 g
Sodík 817 mg
Sůl1,90 g
Sacharidy602,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto a zabalené do folie necháme nejlépe přes noc nebo alespoň 2 hodiny uležet v chladu. Krok 2: Poté zapneme troubu na 180 °C a plech vyložíme podložkou nebo papírem na pečení. Krok 3: Těsto rozválíme na moukou poprášeném válu nebo podložce přes fólii na obdélníkový plát cca
20 x 30 cm a silný 2-3 mm, nakrájíme proužky cca 2 cm široké. Krok 4: Trubičky lehce přetřeme před prvním použitím obalem od másla a proužky namotáváme na trubičku. Krok 5: Postupujeme tak, že položíme na začátek pruhu těsta široký konec trubičky a úzkým koncem lehce otáčíme aby se okraj vždy překrýval s předchozím návinem, dělá se to samo. Krok 6: Pokládáme na připravený plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova cca 12-14 minut (řídíme se vlastní troubou a hlídáme). Ještě vlahé lehce stáhneme a necháme zcela vychladnout. Upečeme cca 40 ks. Krok 7: Můžeme plnit ušlehanou bílou nebo pařížskou šlehačkou nebo jako klasické kremrole sněhem šlehaným nad párou. Krok 8: Nejprve šleháme ve šlehací míse bílky se solí a cukrem do houstnoucí pěny. Krok 9: Jakmile začne houstnout vložíme nad páru a šleháme dokud není sníh pevný a lesklý, trvá to cca 15 minut. Důležité, aby později sníh nezřídl a netekl. Nakonec zašleháme pro chuť ještě citronovou šťávu. Krok 10: Naplněné trubičky uchováváme v krabici a před podáváním lehce pocukrujeme.

TIP: Retro zákusky

Zveřejněno 6. 8. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Těsto mnoho let používám též na jablkové nebo jiné záviny, ořechové rohlíčky a na vánoční drobné cukroví plněné džemem, ořechy ap.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačkové trubičky se sněhovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r9AB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačkové trubičky se sněhovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r9AB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Hella (moderátorka): :-)moc děkuji za komentář, jsou křehoučké a všem moc chutnaly. ;-) přeji krásný zbytek dne :-K

Vypadají tak křehounce, jen se zakousnout :-K

Suroviny:
mouka hladká, máslo, žloutek, sůl, šlehačka 33%, bílek, cukr krupice, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu