Šlehačkové trubičky se sněhovou náplní
Drobné pečivo nebo malé zákusky jsou nejoblíbenějším pohoštěním při nejrůznějších sešlostech a oslavách. Trubičky je nejlepší plnit den předem, aby trochu zvlhly. Vydrží čerstvé přibližně tři dny, poté v nich bílkový krém tvrdne.
Suroviny pro 2 plechy
40 kusů
2plechy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 249 kJ / 5 318 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,29 g |
Tuky | 287,07 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 817 mg |
Sůl | 1,90 g |
Sacharidy | 602,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto a zabalené do folie necháme nejlépe přes noc nebo alespoň 2 hodiny uležet v chladu.
Krok 2: Poté zapneme troubu na 180 °C a plech vyložíme podložkou nebo papírem na pečení.
Krok 3: Těsto rozválíme na moukou poprášeném válu nebo podložce přes fólii na obdélníkový plát cca
20 x 30 cm a silný 2-3 mm, nakrájíme proužky cca 2 cm široké. Krok 4: Trubičky lehce přetřeme před prvním použitím obalem od másla a proužky namotáváme na trubičku. Krok 5: Postupujeme tak, že položíme na začátek pruhu těsta široký konec trubičky a úzkým koncem lehce otáčíme aby se okraj vždy překrýval s předchozím návinem, dělá se to samo. Krok 6: Pokládáme na připravený plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova cca 12-14 minut (řídíme se vlastní troubou a hlídáme). Ještě vlahé lehce stáhneme a necháme zcela vychladnout. Upečeme cca 40 ks. Krok 7: Můžeme plnit ušlehanou bílou nebo pařížskou šlehačkou nebo jako klasické kremrole sněhem šlehaným nad párou. Krok 8: Nejprve šleháme ve šlehací míse bílky se solí a cukrem do houstnoucí pěny. Krok 9: Jakmile začne houstnout vložíme nad páru a šleháme dokud není sníh pevný a lesklý, trvá to cca 15 minut. Důležité, aby později sníh nezřídl a netekl. Nakonec zašleháme pro chuť ještě citronovou šťávu. Krok 10: Naplněné trubičky uchováváme v krabici a před podáváním lehce pocukrujeme.
20 x 30 cm a silný 2-3 mm, nakrájíme proužky cca 2 cm široké. Krok 4: Trubičky lehce přetřeme před prvním použitím obalem od másla a proužky namotáváme na trubičku. Krok 5: Postupujeme tak, že položíme na začátek pruhu těsta široký konec trubičky a úzkým koncem lehce otáčíme aby se okraj vždy překrýval s předchozím návinem, dělá se to samo. Krok 6: Pokládáme na připravený plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova cca 12-14 minut (řídíme se vlastní troubou a hlídáme). Ještě vlahé lehce stáhneme a necháme zcela vychladnout. Upečeme cca 40 ks. Krok 7: Můžeme plnit ušlehanou bílou nebo pařížskou šlehačkou nebo jako klasické kremrole sněhem šlehaným nad párou. Krok 8: Nejprve šleháme ve šlehací míse bílky se solí a cukrem do houstnoucí pěny. Krok 9: Jakmile začne houstnout vložíme nad páru a šleháme dokud není sníh pevný a lesklý, trvá to cca 15 minut. Důležité, aby později sníh nezřídl a netekl. Nakonec zašleháme pro chuť ještě citronovou šťávu. Krok 10: Naplněné trubičky uchováváme v krabici a před podáváním lehce pocukrujeme.
Zveřejněno 6. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šlehačkové trubičky se sněhovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r9AB
Moje poznámka
Šlehačkové trubičky se sněhovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r9AB
Nejnovější recepty
Bezlepkové dia koblížky
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 15 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči v pomalém hrnci
Přidáno 1. 4. 2025 18:34
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 1. 4. 2025 17:16
Vajíčkový cottage salát
Přidáno 1. 4. 2025 14:00
Palačinky v troubě
Přidáno 1. 4. 2025 12:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Reveroger před 3 hodinami
Kedlubnový míchaný salát
Sahula před 3 hodinami
Kedlubnový salát s okurkou
Sahula před 3 hodinami
Hovězí plátky na špeku a pórku
Ongbac3 před 3 hodinami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 3 hodinami
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Ashelin před 4 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Rradka před 5 hodinami
Rychlá buchta Margot
XNika před 6 hodinami
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
lukasvanek237 před 7 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
žloutek,
sůl,
šlehačka 33%,
bílek,
cukr krupice,
šťáva citronová
Komentáře (2)