Domácí švestková marmeláda
Ze švestek nemusíte připravovat jen povidla. Máte-li bohatou úrodu, uvařte i tuto jednoduchou, ale za to chuťově skvěle vyladěnou marmeládu. Se špetkou skořice, citronem a rumem ji uvítáte zejména v zimních měsících.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 514 kJ / 2 991 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,84 g |
Tuky | 2,97 g |
Vláknina | 29,77 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 51 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 676,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Švestky dáme do kastrolu, posypeme 2 lžícemi cukru a povaříme. Až pustí šťávu, rozmixujeme kovovým tyčovým mixérem a vmícháme želírovací cukr, skořici, kyselinu citronovou, šťávu z citronu a vaříme.
Krok 2: Od začátku varu vaříme nejméně 5 minut. Během vaření sbíráme pěnu.
Krok 3: Poté provedeme test na talířku. Lžící odebereme trošku marmelády a nalijeme ji na studený talířek. Pokud po chvilce ztuhne, želírování probíhá správně. Pokud ne, přidáme ještě trošku kyseliny citronové. Nakonec vmícháme rum.
Krok 4: Omyté a čisté sklenice naplníme marmeládou, otřeme hrdlo a ihned uzavřeme. Obrátíme dnem vzhůru a po 5 minutách obrátíme zpět.
Krok 5: Uchováváme v chladu a temnu.
Zveřejněno 9. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí švestková marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOvWW
Moje poznámka
Domácí švestková marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOvWW
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 17 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 15 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 15 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 16 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Suroviny:
švestky,
citron,
cukr želírovací,
cukr,
skořice mletá,
rum,
kyselina citronová
Komentáře (2)