Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sirup švestkovka

Pokud máte velkou úrodu švestek, vyzkoušejte z nich připravit tento vynikající sirup. Na přípravě není nic složitého a stačí vám jen pár surovin. Sirup si vychutnáte zředěný studenou vodou, nebo ho zalijte horkou vodou a dejte si ho místo čaje.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Karolka137

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 10 min + dva dny odležení v lednici

35 min (25 min příprava + 10 min tepelná úprava, + dva dny odležení v lednici)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 659 kJ /
2 070 kcal
Bílkoviny1,33 g
Tuky0,74 g
Vláknina4,39 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy512,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Švestky omyjeme a vypeckujeme. Poté je rozmačkáme a potopíme do převařené studené vody tak, aby byly ponořené pod vodou. Dáme na 2 dny do lednice. Krok 2: Po dvou dnech přidáme cukr. Zahřejeme, až se cukr rozpustí a poté vypneme. Do směsi vymačkáme citronovou šťávu. Pokud chceme sirup uchovat delší dobu, přidáme trochu kyseliny citronové. Krok 3: Směs necháme trochu vychladnout a poté pasírujeme přes sítko a naplníme do lahví.

TIP: Rady a tipy pro přípravu sirupů a šťáv

Zveřejněno 10. 8. 2023

Poznámka autora Karolka137

Sirup můžeme připravit i z jiného ovoce, například z rybízu, nebo z kombinace švestky a rybízu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sirup švestkovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/823gL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sirup švestkovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/823gL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Holky já nevážila švestky dělám vše od oka. Cukru je třeba dát kolik chcete podle chuti a ovoce musí být ponořené ve vodě

:-)<3:yes::-K

Sirup ze švestek jsem taktéž ještě nezkoušela. Tento bude asi k rychlejší spotřebě s uchováním v chladu. K delšímu uchování plním sirupy do sklenic při teplotě 85 °C a pokládám je, třeba až do vychladnutí. Mohla bych se zeptat, kolik ty švestky vážily? Nevím, jak velkou máte mísu. :-) Děkuji.:-K

Pěkný recept :) Sirup ze švestek jsem ještě nezkoušela.

Suroviny:
švestky, cukr, citron, kyselina citronová

Přidat fotografie receptu