Zelné flíčky s houbami
Klasické šunkofleky jsou vděčným a oblíbeným pokrmem, který všichni dobře známe. Vyzkoušejte však jejich vegetariánskou verzi s houbami a bílým zelím. Vše společně pak, zalité smetanou, dáme zapéct dozlatova do trouby.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 280 kJ / 1 979 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,11 g |
Tuky | 65,72 g |
Vláknina | 39,53 g |
Cholesterol | 127 mg |
Sodík | 202 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 272,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hodinu před vařením zalijeme houby vodou, necháme bobtnat a pak je 15 minut povaříme a slijeme.
Krok 2: Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu, scedíme a promícháme s trochou sádla, oleje nebo másla, aby se neslepily ještě dříve, než je potřeba.
Krok 3: Zelí nakrájíme na proužky silné cca 1 cm, které překrájíme na kostičky o velikosti asi taky 1 cm. Ty v cedníku prolijeme vroucí vodou z konvice a necháme okapat.
Krok 4: Na sádle, másle nebo oleji osmahneme nakrájenou cibulku dorůžova. Přidáme zelí, kmín, pepř a sůl. Dusíme asi 10 minut a podle potřeby přiléváme vodu, aby se ingredience stále dusily, ne smažily. Nakonec vmícháme uvařené houby a těstoviny.
Krok 5: Smíchané ingredience dáme do vymazané zapékací mísy a přelijeme smetanou. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a zapékáme, dokud povrch nezezlátne.
Zveřejněno 18. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelné flíčky s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYZ62
Moje poznámka
Zelné flíčky s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYZ62
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 13 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 18 hodinami
Suroviny:
flíčky,
houby sušené,
cibule,
zelí bílé hlávkové,
kmín mletý,
smetana ke šlehání,
sůl,
pepř mletý,
voda,
sádlo
Komentáře (2)