Staročeský bedlový kuba
Staročeské jídlo, které patří neodmyslitelně k Vánocům. Tak jako u jiných jídel existuje mnoho různých vylepšení. Někde se používají drobné kroupy tzv. lámanka, někde se přidává rozemleté vepřové nebo uzené maso. Ale houby (na Vánoce sušené), česnek a majoránka jsou nutné vždy.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 085 kJ / 2 410 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,98 g |
Tuky | 128,18 g |
Vláknina | 33,60 g |
Cholesterol | 867 mg |
Sodík | 323 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 246,00 g |
Postup přípravy
Uvaříme kroupy dle návodu na sáčku.
Osmažíme cibuli na sádle do zlatohněda. Krok 2: Na cibuli vložíme houby, podlijeme vodou a dusíme asi 15 minut. Potom přidáme sůl a koření dle chuti a dusíme dalších 10 minut. Pokud je potřeba, dolijeme trochu vody. Krok 3: Vedle si připravíme směs vajíček, koření, česneku a hlavně majoránky. Krok 4: Do podušených hub přidáme kroupy a vaječnou směs a dobře promícháme. Krok 5: Vložíme do sádlem vymazaného pekáče a necháme 30 minut zapékat na 180 °C, až se na povrchu se vytvoří hnědá kůrka.
Zveřejněno 22. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeský bedlový kuba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp0AR
Moje poznámka
Staročeský bedlový kuba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp0AR
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 2 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 2 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 17 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 13 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 14 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 14 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 14 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 14 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 15 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 15 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 15 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 16 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 20 hodinami
Suroviny:
houba bedla,
sádlo,
cibule,
kroupy,
vejce,
majoránka,
sůl,
česnek
Komentáře (2)