Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játra po indicku

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaPu HankaPu

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 516 kJ /
362 kcal
Bílkoviny50,93 g
Tuky7,01 g
Vláknina5,63 g
Cholesterol 770 mg
Sodík 1,85 g
Sůl4,75 g
Sacharidy23,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra nakrájíme na nudličky, všechny suroviny smícháme a promícháme s nakrájenými játry, zakápneme olejem a necháme v lednici do druhého dne. Krok 2: Na pánvi rozpustíme trochu másla a játra na něm podusíme, podlijeme trochou teplé vody a zhotovíme omáčku zahuštěním asi 1 lžičkou rajčatového protlaku.

Podáváme s rýží.

Zveřejněno 28. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra po indicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQmE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra po indicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQmE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Kari (anglicky curry) je opravdu koření, je to ale směs různých koření, co stát či oblast trochu odlišné, dokonce jiné v každé rodině. Základem je většinou (skoro vždy) kurkuma, přidává se zázvor, římský kmín, mleté chilli papričky a další ingredience. Na prodej se dělá v prášku nebo jako pasta (bývá žlutá, červená, zelená ...).

kari korenie v Indii nepoznaju :-) pouzivaju sa curry listky s rastliny curry plant. ako zlte farbivo na indicke jedla nie je kari korenie,ale kurkuma,ktora ma aj dezinfekcne ucinky a pouziva sa okrem ineho aj pri zapaloch hrdla..rozrobena v teplej vode a vypit..to len na okraj,inak dobry recept :-) Ak zacnem byt otravna ohladom Indie,dajte mi vediet :-p Pridavam link ako vyzera curry plant
http://2.bp.blogspot.com/_-8lyKQKwn74/SToYK27CrJI/...

... nuž čo iba bodík...

ja by som skor ako kari, povazovala za typicke pre indiu, zazvor. co sa tyka pretlaku neviem, ale mam recept z nasej indickej restiky na rohu a tam idu nakrajane paradajky...a ked ich nemam, tak tam kydnem pretlak...

:-O Odkdy NÁM TADY záleží na názvu? Myslím, že kdyby indové do všeho dávali kari, měli by z toho žluté minimálně zuby:-)) (Pokud chcete jít až k jádru, indové by především nejedli hovězí játra - ale pokud to nebudu chystat indickým přátelům, použiju klidně i ta hovězí;-) )

Mně osobně je jedno, jak se který recept jmenuje, játra máme rádi, určitě vyzkouším:yes:+

Ať je to jak chce, já jdu do toho, a určitě vyzkouším.:yes:

Dělala jsem jednou jídlo s názvem "Játrová kari rýže po indicku", kde jsou kari, rajčata i červená paprika..dokonce i sekané ořechy :-)..v jiném receptu po indicku zase kuře a tam je zase zázvor :-):yes:+ 4.

Hm - taky bych řekla, že by se Indové divili, že by jedli játra? ...a i ten protlak a červená paprika ...je to ale název no ...

Já bych čekala, že do jater po indicku se dává kari?:-O

Tématické fráze:
kuřecí játra po indicku, játra po orientálsku, vepřová játra po indicku, hovezi po indicku, kuřecí játra recepty, jatra po, babicovy dobroty paštika, kureci jatra po idicku, hovezi jatra recept, paštika z hovězích jater recept, hovězí játra recepty, babicovy dobroty játra, drůbeží játra po indicku, babicovy recepty játra, drůbeží játra pana starosty, indické karí, recepty jatra, babicovo recepty játra, krůtí játra po indicku, kuřecí játra po orientálsku

Suroviny:
játra, česnek, zázvor, pepř, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, sůl, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu