Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvový nákyp

Připomeňte si staré časy, kdy nám dělaly naše babičky nákypy z ovoce, které právě dozrálo. Meruňky, broskve, švestky, všechno se hodilo a všechno nám tak chutnalo. A bude chutnat zajisté i teď.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 497 kJ /
2 748 kcal
Bílkoviny65,49 g
Tuky115,81 g
Vláknina4,75 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 965 mg
Sůl2,33 g
Sacharidy358,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko zahřejeme, vsypeme rýži, přidáme špetku soli a skořici. Za stálého míchání přivedeme směs k varu, zmírníme a uvaříme doměkka. Během vaření je třeba rýži často míchat a případně dolévat mléko. Uvařená rýže by měla být mazlavá. Rýží odstavíme. Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Pekáč vymažeme tukem Krok 3: Žloutky ušleháme se změklým máslem do pěny a vmícháme je do zchladlé rýže. Z bílků vyšleháme sníh a zlehka vmícháme k rýži. Krok 4: Do vymazaného pekáče rozetřeme vrstvu rýže, poklademe okapaným ovocem, opět vrstvu rýže . Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C dozlatova. Krok 5: Než se nákyp zapeče, svaříme kompotovou šťávu na konzistenci sirupu, kterým poléváme jednotlivé porce nákypu.

TIP: op 7: Sladké nákypy - oblíbené recepty

Zveřejněno 26. 8. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvový nákyp

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYRP6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvový nákyp

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYRP6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Moanka: upéct, děkuji :-K

Mňam. 😋 Tak dávno jsem neměla “rýžový nákyp”. 🤔 Takhle ho dělávala i maminka. Jen nedávala skořici, ale líbí se mi tam, to bude chutné. 😋 Ten si musím uvařit. 😃 (Nebo upíct?) 😉

Suroviny:
rýže, mléko, sůl, skořice celá, máslo, vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, broskve v mírně sladkém nálevu, máslo, šťáva z kompotu

Přidat fotografie receptu