Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvové poháry s tvarohem

Tvarohové poháry pro běžné dny i sváteční chvíle můžeme připravit z broskvového kompotu. Tuto možnost oceníme hlavně v zimě, kdy nemáme k dispozici čerstvé ovoce. Příprava želé na horní vrstvu není nijak náročná a poháry s kopečkem vyšlehané smetany budou chutnat báječně.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min bez doby tuhnutí

45 min (45 min příprava, bez doby tuhnutí)

Suroviny pro 12 kusů

množství na 10-12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 441 kJ /
1 301 kcal
Bílkoviny15,60 g
Tuky78,20 g
Vláknina0,96 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 81 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy133,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokud na horní želé vrstvu použijeme ochucenou Galaretku polského výrobce (je jich víc), tak uvedeme do varu 500 ml vody, odstavíme ji a po cca 5 minutách do ní vsypeme Galaretku a rozmícháme ji do úplného rozpuštění. Galaretka nesmí projít varem. Necháme zchladnout, než začne lehounce houstnout, trvá to docela dlouho. Proto ji připravíme hned na začátku. Použijeme ji pak lehce houstnoucí. Krok 2: Pokud Galaretku nemáme, tak připravíme 500 ml ochucené tekutiny. Hodí se třeba voda ochucená broskvovým sirupem, broskvový oslazený čaj atp. Nejlépe, aby tekutina byla čirá.
Zhruba do 200 ml této tekutiny vsypeme želatinu, promícháme a necháme asi tak 15-20 minut nabobtnat.
Pokračujeme, až máme připravené poháry, protože tuhne rychleji.
Na slabém příkonu tepla za stálého míchání želatinu rozpustíme, ale nepřekročíme teplotu 60 °C. Želatina se ale rozpustí i při nižší teplotě, v žádném případě nesmí projít varem. Přidáme k ní zbývající tekutinu, promícháme a vlažnou použijeme. Krok 3: Broskve z konzervy scedíme, necháme okapat a nakrájíme na menší kousky. Nálev ponecháme, měli bychom získat cca 300 ml nálevu. Krok 4: V míse ušleháme smetanu na šlehání do pevné šlehačky. Krok 5: Do druhé mísy dáme tvaroh, vanilkový cukr, moučkový cukr a ručním šlehačem na nejnižším stupni prošleháme. Pak přišleháme zhruba 3/4 nálevu a při šlehání přisypáváme pudink bez vaření. Otáčky můžeme zvýšit. Směs začne houstnout a podle potřeby můžeme přidat zbytek nálevu, podle požadované konzistence. Tady záleží, jaké konzistence je tvaroh. Množství cukru upravíme pak podle vlastní chuti, nálev je sladký a taktéž i pudink, ale budeme ještě přidávat šlehačku. Můžeme případně dosladit až úplně nakonec. Krok 6: Do tvarohové hmoty lehce vmícháme připravenou šlehačku. Krok 7: Do pohárků na dno dáme malinko krému, pak rozložíme piškoty, na piškoty rozložíme polovinu nakrájeného ovoce. Pak opět krém, který hezky uhladíme po celém povrchu, posypeme zbytkem ovoce a můžeme vložit do chladničky (třeba uložené na plechu či tácu). Krok 8: Když máme k použití želé, tak ho rozlijeme do pohárků. Necháme důkladně vychladit, želé ztuhne a piškoty zvláční. Krok 9: Před podáváním dozdobíme podle fantazie, třeba jen šlehačkou s meduňkou.

TIP: Poháry pro sváteční chvíle

Zveřejněno 31. 8. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvové poháry s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zp687

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvové poháry s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zp687

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Marie Svarcova: Yarushka: Děkuji moc. :-K

:-)<3:yes::yes: pěkný recept a skvěle vypadají - krásná práce:-K

Tak tohle bude velká mňamka, přesně podle mé chuti.<3<3 beru celý tác..:-D:-D:-D

Suroviny:
broskve, tvaroh, cukr vanilkový, cukr moučkový, pudink vanilkový bez vaření, smetana ke šlehání, piškoty dětské, galaretka, šlehačka, meduňka

Přidat fotografie receptu