Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaný bylinkový domácí králík na houbách a karlovarský knedlík

Králík vyžaduje dokonalou přípravu, aby byl šťavnatý. V tomto receptu se stehna pečou v bylinkovém rozvaru, který zachová jejich křehkost a šťavnatost. Na talíři je pak doplní karlovarský knedlík a jemná houbová omáčka.

Hodnocení receptu je 4,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 120 min

160 min (40 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 363 kJ /
4 150 kcal
Bílkoviny85,20 g
Tuky238,43 g
Vláknina47,22 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 3,04 g
Sůl7,16 g
Sacharidy322,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na bylinkový vývar dáme do hrnce a svaříme. Necháme vychladnout a přecedíme. Krok 2: Stehna dáme do uzavíratelné nádoby, zalijeme vychladlým vývarem a uzavřeme. Uložíme na noc do lednice. Krok 3: Druhý den stehna vyjmeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na oleji osmahneme po obou stranách a dáme do pekáčku. Přidáme nakrájený česnek, na větší kusy nakrájenou cibuli, tymián, máslo, vývar a přiklopíme pokličkou. Krok 4: Pečeme v troubě na 190 °C doměkka. Během pečení obrátíme stehna a podle potřeby podlijeme vývarem. Před koncem pečení odkryjeme a ještě chvíli pečeme, asi 10 minut. Krok 5: Měkké maso vyjmeme, zabalíme do alobalu, aby neoschlo a vše připečené v pekáči oškrábeme. Vše vlijeme do mixovací nádoby a dohladka rozmixujeme. Pak do omáčky přidáme houby a povaříme, nakonec vlijeme smetanu a prohřejeme. Krok 6: Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a promícháme. Přidáme sůl, nasekanou petrželku, žloutky, promícháme a chvíli necháme odstát. Nakonec vmícháme sníh z bílků a rukama tvoříme koule. Vaříme v páře asi 20 minut.

Zveřejněno 4. 9. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný bylinkový domácí králík na houbách a karlovarský knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk6An

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný bylinkový domácí králík na houbách a karlovarský knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk6An

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
voda, libeček, bobkový list, tymián, jalovec, víno bílé, stehno králičí, cibule, česnek, olej řepkový, máslo, sůl, pepř mletý, tymián, vývar masový, mouka hladká, smetana 33%, houby, rohlík, mléko, sůl, petrželka, vejce, máslo

Přidat fotografie receptu