Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzené koleno z trouby

Uzená kolena jsou výbornou vepřovou pochoutkou. Kolena uvaříme nejprve v pořádně osolené vodě a poté do kůžičky uděláme zářezy. Nakonec je jen s cibulí dopečeme dokřupava a můžeme servírovat. Ideálně s chlebem, křenem a třeba feferonkami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Chlebajez Chlebajez

Snadný

Doba přípravy 124 min Doba přípravy: 4 min Doba tepelné úpravy: 120 min

124 min (4 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie287 kJ /
69 kcal
Bílkoviny1,96 g
Tuky0,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kolena vložíme do osolené vody a necháme je asi 40 minut povařit. Krok 2: Po uvaření je vytáhneme z vody a do kůže nařízneme zářezy tak, aby vznikly kostičky. Krok 3: Nakonec dáme kolena do pekáče, podlijeme trochou vody, přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na půlky a dopečeme do křupava.

TIP: Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyni

Zveřejněno 6. 9. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzené koleno z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/316gn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzené koleno z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/316gn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
koleno vepřové uzené, sůl, cibule

Přidat fotografie receptu