Kynuté cuketové knedlíky
Cuketa je v kuchyni neuvěřitelně variabilní, a vzhledem k tomu, že ji s úspěchem vypěstuje i zahradník začátečník a to v množství větším než malém, stala se tahle zelenina hitem našich zahrádek. A tak došlo k tomu, že skončila i v knedlíku.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 112 kJ / 1 939 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,03 g |
Tuky | 14,04 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 264 mg |
Sodík | 143 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 379,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu nakrájíme na kousky a dáme do mixeru. Promixujeme a přidáme vejce a sůl. Rozmixujeme najemno.
Krok 2: Do mísy dáme mouku, droždí a cukr. Přidáme cuketu a smícháme. Bude to husté, ale cuketa pustí ještě vodu.
Krok 3: Po deseti minutách opět promícháme. Pokud to bude husté přidávejte mléko postupně. Těsto musí být jako na klasické knedlíky.
Krok 4: Může být trochu hustší, při kynutí malinko zřídne. Necháme hodinu kynout. Pak už promísíme na podsypaném vále a zpracujeme dva knedlíky. Přikryjeme je utěrkou a necháme 10 minut kynout.
Krok 5: Můžeme vařit ve vodě 25 minut, v polovině obrátíme ( jestli jsou uvařené zkusíme špejlí). Po uvaření propícháme. Nebo 20 minut v parním hrnci. Obojí jsou dobré.
Proč praskne knedlík při vaření a jak tomu zabránit - rady a tipy
Zveřejněno 13. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté cuketové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBr02
Moje poznámka
Kynuté cuketové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBr02
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 17 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 15 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 15 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 16 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Suroviny:
cuketa,
mouka hrubá,
vejce,
droždí sušené,
sůl,
cukr,
mléko
Komentáře (3)