Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová krkovička pečená na Kunovjance

Maso pečené se sterilovanou zeleninou, kdy každá rodina má oblíbenou jinou skladbu zeleniny, ale výsledek je podobný. Ochucené propečené maso ve sladkokyselé až pikantní zeleninové omáčce. S vhodnou přílohou bude chutnat.

Hodnocení receptu je 5,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenunka Lenunka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 112 kJ /
2 178 kcal
Bílkoviny207,33 g
Tuky114,29 g
Vláknina15,82 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,30 g
Sacharidy76,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na silnější plátky. Osolíme a opepříme. Nenaklepáváme. Krok 2: Cibuli nakrájíme na měsíčky, feferonky na drobné kousky, česnek nadrtíme nebo nasekáme. Krok 3: Plátky masa obalíme v hladké mouce, dobře oklepeme . Osmažíme v pánvi na oleji tak, aby se maso zatáhlo. Dáme stranou na talíř. Krok 4: V pánvi osmažíme cibuli do zlatova. Mezitím si připravíme hlubší pekáček. Krok 5: V misce smícháme sterilovanou zeleninovou směs i s nálevem s ostatními surovinami na omáčku. Krok 6: Do pekáčku rozprostřeme osmaženou cibuli po celém dně, na ni položíme maso a zalijeme zeleninovou směsí s kořením. Krok 7: Pečeme přikryté na 180 °C asi 30 minut, potom odkryjeme a necháme zapéct ještě 10-15 minut na barvu. Krok 8: Podáváme s rýží, bramborem či bramborovou kaší.

TIP: Jak připravit běžnou přílohovou rýži

Zveřejněno 17. 9. 2023

Poznámka autorky Lenunka

Tohle jídlo je takové to klasické hospodské "gastroporno", jak to nazývá pan Pohlreich, ale jednou za čas si ho uvaříme, je to taková vzpomínka na doby minulé. Kdo chce, může do pekáčku přidat i pár nakrájených sterilovaných okurek, ale na mě to je kyselé už jen od té zeleniny, tak jsem spíš malinko přisladila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová krkovička pečená na Kunovjance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYRwV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová krkovička pečená na Kunovjance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYRwV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Velmi výborné a chutné. Doporučuji recept.<3

Uvařeno. Dobré to bylo. Taková klasika.
S bramborovou kaší.:-K

Pěkné jídlo. 😉 Ukládám si! 😊

Mám ji ráda, i Moravanku, je podobná a ráda s ní vařím..pěkné to máš..

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, pepř mletý, olej, mouka hladká, cibule, zelenina sterilovaná, česnek, kečup sladký, hořčice plnotučná, omáčka sojová, omáčka worcesterová, feferonka, cukr, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu