Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninové koláčky se sýrem a slaninou

Zeleninové koláčky mohou být vítaným zpestřením při různých oslavách, grilování nebo na párty. Nemusí se servírovat, bere si je každý sám, jsou šťavnaté a přidáním koření i pikantní.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 20 min

100 min (80 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 15 kusů

15kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 455 kJ /
3 933 kcal
Bílkoviny139,47 g
Tuky189,33 g
Vláknina27,68 g
Cholesterol 967 mg
Sodík 7,13 g
Sůl17,63 g
Sacharidy406,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas dáme nahřívat troubu na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Mouku smícháme se solí a doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Zalijeme trochou vlažné vody a počkáme asi 5 minut, pak přidáme ostatní suroviny a zaděláme řidší těsto, které přikryjeme čistou utěrkou a necháme 20 minut odpočívat.
Mezitím si připravíme náplně. Krok 3: 1. náplň:
Sýr najemno nastrouháme a smícháme s vejci a nasekanou petrželkou nebo pažitkou. Krok 4: 2. náplň:
Na pánvi na oleji dusíme vše nakrájené na kostičky, osolíme a opepříme a dusíme asi 5 minut. Krok 5: Těsto po 20 minutách odkryjeme a lžicí nabíráme bochánky. Klademe na plech s pečicím papírem a tvoříme placičky. Potřeme je vajíčkem a rozprostřeme na každou placku sýrovou náplň a na ni zeleninovou.
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 15-20 minut.

TIP: Top 7: Slané koláče - oblíbené recepty

Zveřejněno 18. 9. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové koláčky se sýrem a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr8qJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové koláčky se sýrem a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr8qJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:-K:yes:

Pokud je budete dělat na jaře, můžete místo petrželky použít mladé spařené kopřivy a medvědí česnek. Je toky moc dobré.

Hella (moderátorka): Hella (moderátorka): Vypadají krásně, vyzkouším.:-K

Vypadají moc dobře. Určitě vyzkouším, zatím jsem dělala jen tyhle

Marie Svarcova: Děkuji:-K

:-)<3:yes::yes: To mám radši než sladké, chutnaly by mi určitě :-K

Suroviny:
mouka hladká, sůl, voda, droždí, vejce, olej olivový, sýr eidam, vejce, petrželka, paprika, cibule, česnek, slanina anglická, sůl, pepř mletý, rajče, olej

Přidat fotografie receptu