Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na víně se smetanou a játry

Králičí maso se podává zpravidla při slavnostních příležitostech. Maso je dobré prošpikovat, aby nebylo suché a během pečení jej obracet a přelévat výpekem. K masu je vhodná také smetanová omáčka a jako zpestření také restovaná játra na másle.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 90 min

130 min (40 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 604 kJ /
1 339 kcal
Bílkoviny11,87 g
Tuky124,37 g
Vláknina4,70 g
Cholesterol 193 mg
Sodík 1,75 g
Sůl4,35 g
Sacharidy26,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Porce králíka prošpikujeme částí slaniny, osolíme a opepříme a necháme 2 hodiny odležet (nebo přes noc). Krok 2: Na zbytku nakrájené slaniny osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme máslo a porce králíka opečeme. Přidáme bobkové listy, pepř a nové koření. Krok 3: Podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme v troubě doměkka za občasného přelívání masa výpekem a obracení masa. Krok 4: Měkké maso vyjmeme, koření vyndáme a vyhodíme. Šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vínem a smetanou, ve které rozmícháme hořčici. Povaříme. Krok 5: Játra nakrájíme na kousky a orestujeme na másle, osolíme a opepříme a rozdělíme na talíře s omáčkou.

TIP: Top 7: Nejlepší recepty na knedlíky

Zveřejněno 21. 9. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na víně se smetanou a játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPwjg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na víně se smetanou a játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPwjg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Maruško moc děkuji. Když mám dostatek domácích králíků snažím se je dělat na různé způsoby, aby se nám nepřejedly. :-K

:-)<3:yes::yes: obdivuji ty tvé recepty na králíky 100 x jinak a vždy dobré :-K

Suroviny:
králík, sůl, pepř mletý, slanina, máslo, cibule, bobkový list, pepř, koření nové koření, víno bílé, mouka hladká, smetana, hořčice plnotučná, játra králičí, máslo, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu