Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na víně se smetanou a játry

Králičí maso se podává zpravidla při slavnostních příležitostech. Maso je dobré prošpikovat, aby nebylo suché a během pečení jej obracet a přelévat výpekem. K masu je vhodná také smetanová omáčka a jako zpestření také restovaná játra na másle.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 90 min

130 min (40 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 604 kJ /
1 339 kcal
Bílkoviny11,87 g
Tuky124,37 g
Vláknina4,70 g
Cholesterol 193 mg
Sodík 1,75 g
Sůl4,35 g
Sacharidy26,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Porce králíka prošpikujeme částí slaniny, osolíme a opepříme a necháme 2 hodiny odležet (nebo přes noc). Krok 2: Na zbytku nakrájené slaniny osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme máslo a porce králíka opečeme. Přidáme bobkové listy, pepř a nové koření. Krok 3: Podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme v troubě doměkka za občasného přelívání masa výpekem a obracení masa. Krok 4: Měkké maso vyjmeme, koření vyndáme a vyhodíme. Šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vínem a smetanou, ve které rozmícháme hořčici. Povaříme. Krok 5: Játra nakrájíme na kousky a orestujeme na másle, osolíme a opepříme a rozdělíme na talíře s omáčkou.

TIP: Top 7: Nejlepší recepty na knedlíky

Zveřejněno 21. 9. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na víně se smetanou a játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPwjg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na víně se smetanou a játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPwjg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Maruško moc děkuji. Když mám dostatek domácích králíků snažím se je dělat na různé způsoby, aby se nám nepřejedly. :-K

:-)<3:yes::yes: obdivuji ty tvé recepty na králíky 100 x jinak a vždy dobré :-K

Suroviny:
králík, sůl, pepř mletý, slanina, máslo, cibule, bobkový list, pepř, koření nové koření, víno bílé, mouka hladká, smetana, hořčice plnotučná, játra králičí, máslo, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu