Králík na víně se smetanou a játry
Králičí maso se podává zpravidla při slavnostních příležitostech. Maso je dobré prošpikovat, aby nebylo suché a během pečení jej obracet a přelévat výpekem. K masu je vhodná také smetanová omáčka a jako zpestření také restovaná játra na másle.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 604 kJ / 1 339 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,87 g |
Tuky | 124,37 g |
Vláknina | 4,70 g |
Cholesterol | 193 mg |
Sodík | 1,75 g |
Sůl | 4,35 g |
Sacharidy | 26,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Porce králíka prošpikujeme částí slaniny, osolíme a opepříme a necháme 2 hodiny odležet (nebo přes noc).
Krok 2: Na zbytku nakrájené slaniny osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme máslo a porce králíka opečeme. Přidáme bobkové listy, pepř a nové koření.
Krok 3: Podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme v troubě doměkka za občasného přelívání masa výpekem a obracení masa.
Krok 4: Měkké maso vyjmeme, koření vyndáme a vyhodíme. Šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vínem a smetanou, ve které rozmícháme hořčici. Povaříme.
Krok 5: Játra nakrájíme na kousky a orestujeme na másle, osolíme a opepříme a rozdělíme na talíře s omáčkou.
Zveřejněno 21. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na víně se smetanou a játry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPwjg
Moje poznámka
Králík na víně se smetanou a játry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPwjg
Nejnovější recepty
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno před 10 hodinami
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno před 10 hodinami
Koláč s květákem a šunkou
Přidáno před 11 hodinami
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a koprem
Přidáno před 13 hodinami
Polský mazurek
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová pomazánka se šunkou a vejci
adelaku před 8 hodinami
Štavnatá medium well panenka na česneku s bylinkami
ReceptyOdTondy před 9 hodinami
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Zuzkamo před 10 hodinami
Čočková polévka z červené čočky trochu jinak
Bubik001 před 10 hodinami
Jablkový perník
vera64 před 10 hodinami
Nakládané ředkvičky
Capri1412 před 10 hodinami
Pečené vepřové koleno
Kveta58 před 10 hodinami
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
VeraPra před 10 hodinami
Banánové vafle
PetrZappa před 11 hodinami
Kaše z ovesných vloček
PetrZappa před 11 hodinami
Suroviny:
králík,
sůl,
pepř mletý,
slanina,
máslo,
cibule,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
víno bílé,
mouka hladká,
smetana,
hořčice plnotučná,
játra králičí,
máslo,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)