Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky na víně a česneku

Vepřové maso má široké použití, patří proto k nejčastěji používanému masu v české kuchyni. Pro tento recept se nejlépe hodí vepřová plec, kýta nebo pečeně, protože v česnekové omáčce dušením dostatečně změkne.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

HanaTrk

Náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 422 kJ /
818 kcal
Bílkoviny108,60 g
Tuky16,21 g
Vláknina7,35 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 277 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy23,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme jemně pokrájenou cibuli do hněda v širokem hrnci s dostatečně velkým dnem. Krok 2: Maso si nakrájíme na plátky, naklepeme z obou stran, posolíme a opepříme. Okraje nařízneme, aby se maso nekroutilo. Připravené plátky dáme do hrnce a orestujeme z obou stran. Pak maso vyjmeme. Krok 3: Očištěný a prolisovaný česnek vhodíme do výpeku a chvíli zarestujeme. Základ zalijeme bílým vínem a necháme zredukovat. Krok 4: Do zredukovaného vinného základu vrátíme orestované plátky, zalijeme vodou či připraveným vývarem a dusíme do změknutí. Krok 5: Připravíme si záklechtku ze studené vody a hladké mouky. Dle požadované hustoty omáčky pomalu přidáváme do omáčky. Zahuštěnou omáčku necháme alespoň 15 minut povařit. Krok 6: Dle chuti přisolíme.

TIP: Způsoby zahušťování polévek, omáček a zeleniny - rady a tipy

Zveřejněno 22. 9. 2023

Poznámka autora HanaTrk

Doporučuji podávat s bramborovým knedlíkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky na víně a česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J68Bv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky na víně a česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J68Bv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso vepřové, česnek, víno bílé, olej, sůl, pepř mletý, mouka hladká, vývar masový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu