České buchty s povidly
Teplá pocukrovaná buchta – to je jako z pohádky o Honzovi! Tyto jsou voňavé, vláčné a naplněné povidly. Jsou z kynutého těsta, které je pro tradiční plněné české buchty a koláče nepochybně nejlepší.
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 537 kJ / 3 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,71 g |
Tuky | 108,33 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 694 mg |
Sodík | 928 mg |
Sůl | 2,29 g |
Sacharidy | 478,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse rozetřeme droždí s cukrem, 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi vlažného mléka na kašičku - kvásek. Ten necháme v teple vzejít.
Krok 2: Přidáme cukr, mouku, vlahý tuk a mléko, ve kterém jsme rozpustili sůl a rozkvedlali žloutky. Vypracujeme vláčné, měkké těsto. Necháme v teple nakynout, až zdvojnásobí svůj objem.
Krok 3: Pekáč vymažeme tukem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 4: Na mírně pomoučeném vále rozdělíme vykynuté těsto na 30 stejně velkých kousků, z nich uděláme placičky a naplníme povidly, které rozmícháme s trochou rumu.
Krok 5: Buchtičky zabalíme a po stranách potřeme rozpuštěným máslem. Spojenou stranou klademe do máslem vymazaného pekáče a necháme ještě 10 minut kynout.
Krok 6: Pak povrch potřeme vajíčkem.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova. Vychladlé pocukrujeme.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova. Vychladlé pocukrujeme.
Zveřejněno 22. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
České buchty s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOvEO
Moje poznámka
České buchty s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOvEO
Nejnovější recepty
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 12 hodinami
Linecký talíř
Přidáno před 17 hodinami
Povidlová bábovka s kokosem
Přidáno před 17 hodinami
Quinoa salát s kadeřávkem
Přidáno před 18 hodinami
Sýrové kuličky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 6. 4. 2025 05:00
Čočková polévka se zeleninou a bylinkami
Přidáno 5. 4. 2025 21:45
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra rychlé lívance
Khulali před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Khulali před 7 hodinami
Vepřová panenka v listovém kabátku
Suumaa před 8 hodinami
Banánový chlebíček s čokoládou
Edibara před 8 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Satya před 9 hodinami
Kuře s nádivkou
Blanka79 před 10 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
landovska před 10 hodinami
Kuskus s kuřecím masem a zeleninou
Dycky před 11 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Nycka před 12 hodinami
Bezkonkurenční králík
veruskaberuszka před 12 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
žloutek,
droždí,
sůl,
mléko,
kůra citronová,
cukr vanilkový,
vejce,
máslo,
povidla švestková,
rum
Komentáře (2)