Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Preclíkové pečivo

Drobné pečivo, které je připraveno z kynutého těsta. Netradičně je použita pouze špaldová mouka. Na bochánky těsta naneseme ještě před pečením vrstvu rozšlehaného vajíčka s lístky medvědího česneku, které doplníme zrníčky hrubé soli.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí těsta

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí těsta)

18. 4. 2020 20:47

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

10-15 kusů podle velikosti bochánků

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 437 kJ / 2 495 kcal
Bílkoviny78,65 g
Tuky93,21 g
Vláknina53,68 g
Cholesterol 267 mg
Sodík 486 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy308,44 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Doba pečení záleží na typu trouby, každá peče jinak.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MiskaM MiskaM

19. 4. 2020 14:59

cathleen: no inspirovala jsem se nějaký receptem který jsem někde viděla ale preclíkové to moc není ale chuť je dobrá moc

cathleen cathleen (moderátorka)

19. 4. 2020 10:39

Moni, proč se to jmenuje preclíkové pečivo, když to s preclíkem nemá (na první pohled) nic společného:-? Do těsta přijde opravdu jen špetka soli? Na tolik mouky - lžička cukru a špetka soli? Na chuti nebude poznat ani jedno a tou hrubozurnnou solí se slanost už nedožene...

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Suroviny: mouka špaldová hladká, máslo, mléko, cukr krupice, droždí, sůl, česnek mědvědí, vejce, sůl hrubozrnná

TopRecepty.cz

Preclíkové pečivo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J3yg

Naposledy jste si prohlédli