Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampión holanďan

Žampiony můžeme vařit, smažit, plnit i zapékat. Jsou skvělou volbou v situaci, kdy potřebujeme mít rychle uvařeno. Pokud plníme jen hlavičky, složení náplně můžeme libovolně upravovat, případně nožičky do náplně nasekat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Chlebajez Chlebajez

Snadný

Doba přípravy 39 min Doba přípravy: 14 min Doba tepelné úpravy: 25 min

39 min (14 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 509 kJ /
839 kcal
Bílkoviny73,61 g
Tuky52,62 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 668 mg
Sodík 2,70 g
Sůl6,67 g
Sacharidy17,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli pokrájíme nadrobno, přidáme mleté vepřové maso, vejce, strouhaný sýr, okořeníme, opepříme, osolíme a vše dobře promícháme. Krok 2: Žampiony očistíme a připravenou směsí naplníme jejich kloboučky. Krok 3: Vložíme do připraveného pekáče, mírně podlijeme vodou a pečeme na 200 °C, až povrch zezlátne. Krok 4: Ideální přílohou je vařený brambor sypaný pažitkou.

TIP: Jak dlouho vařit celé brambory ve slupce - rady a tipy

Zveřejněno 24. 9. 2023

Poznámka autora Chlebajez

Jako náplň můžete koupit hotovou směs na holandský řízek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampión holanďan

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Q3M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampión holanďan

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Q3M

Marie

Suroviny:
žampióny, sýr strouhaný, vejce, cibule, majoránka, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu