Žampión holanďan
Žampiony můžeme vařit, smažit, plnit i zapékat. Jsou skvělou volbou v situaci, kdy potřebujeme mít rychle uvařeno. Pokud plníme jen hlavičky, složení náplně můžeme libovolně upravovat, případně nožičky do náplně nasekat.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 509 kJ / 839 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,61 g |
Tuky | 52,62 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 668 mg |
Sodík | 2,70 g |
Sůl | 6,67 g |
Sacharidy | 17,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli pokrájíme nadrobno, přidáme mleté vepřové maso, vejce, strouhaný sýr, okořeníme, opepříme, osolíme a vše dobře promícháme.
Krok 2: Žampiony očistíme a připravenou směsí naplníme jejich kloboučky.
Krok 3: Vložíme do připraveného pekáče, mírně podlijeme vodou a pečeme na 200 °C, až povrch zezlátne.
Krok 4: Ideální přílohou je vařený brambor sypaný pažitkou.
Zveřejněno 24. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampión holanďan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2Q3M
Moje poznámka
Žampión holanďan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2Q3M
Nejnovější recepty
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 3 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou a skořicí
Přidáno před 4 hodinami
Sváteční pomazánka z nivy
Přidáno před 5 hodinami
Honzovy buchty jako peříčko
Přidáno před 7 hodinami
Uzená polévka s fazolemi a zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Kokosové kuličky s ananasem
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Porovnali jsme občerstvení na pražských vánočních trzích: Za stovku můžete dostat chladný trdelník i skvělý bramborák
Jednoduchý krém do cukroví, který dlouho vydrží: Je lahodný a jemný a stačí na něj jen dvě suroviny
Vaječnák bez kapky alkoholu: Typický vánoční likér báječně dochutí vanilka, hřebíček i rumové aroma
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medová srdíčka
FikAja před 45 minutami
Květáková fritáta
Wikki před 3 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 4 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 5 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 6 hodinami
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 před 8 hodinami
Pórková polévka s česnekem
Simona Skolakova před 9 hodinami
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
kimlo před 13 hodinami
Hovězí v ananasové omáčce
Milana2 před 23 hodinami
Ovesné kuličky se sušeným ovocem
kucharka-snu 10. 12. 2024 20:00
Suroviny:
žampióny,
sýr strouhaný,
vejce,
cibule,
majoránka,
pepř mletý,
sůl
Komentáře