Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Husí játra s fenyklem

V tomto receptu zkombinujeme dvě méně často využívané suroviny - husí játra a fenykl. Játra podáváme orestovaná s výpekem dochuceným hořčicí a jako přílohu použijeme krátce podušený fenykl. Aromatický nasládlý fenykl a jemná játra se výborně doplňují.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie311 kJ /
74 kcal
Bílkoviny0,07 g
Tuky8,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Husí játra omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a položíme je na pánev na rozpálené máslo. Chvilku restujeme, dokud z jater neteče šťáva. Krok 2: Do výpeku přidáme trošku vody a hořčice a prohřejeme. Krok 3: Fenykl zbavíme spodní dřevnaté části a také horní zelené části. Nakrájíme ho na plátky a podusíme ho na kousku másla. Osolíme, opepříme a chvilku dusíme jen tak, aby se nerozvařil a zůstal tak akorát na skus.

TIP: Jak připravit fenykl

Zveřejněno 25. 9. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Husí játra s fenyklem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPw3R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Husí játra s fenyklem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPw3R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Marie Svarcova: děkuji, ano je to velká dobrota. :-K

RubyRom: :-) to znám z dětství, nedá se zapomenout - dnes velká vzácnost i sehnat domácí husu:-K jak bych si ta jatýrka s chutí dala - mňam <3

Marie Svarcova: Málokdy na ně někde narazím, když se zadaří je to pro nás vzácnost. Kdysi jsem měla hejno hus tak jsem měla i husí sádlo a dělala jsem ta játra v sádle do skleniček. To byla dobrota na domácí čerstvý chléb. :-K

Játra a fenykl jsou skvělá kombinace.
Taky vařím

:-)<3:yes::yes: fenykl miluji jen nemám ta husí játra abych tu dobrotu udělala :-K

Bayta (moderátorka): Moc děkuji :-K

To je skvělá kombinace :yes:

Suroviny:
játra husí, sůl, pepř mletý, ghee, hořčice, fenykl, máslo

Přidat fotografie receptu