Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prsa s omáčkou Marmite korma a arašídy

Asijská jídla si získávají v našem jídelníčku stále větší oblibu. Je to dáno i tím, že už jsou dostupné i různé ingredience pro přípravu indických a malajských pokrmů, které se hodí k přípravě speciálních kořeněných omáček .

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 002 kJ /
1 196 kcal
Bílkoviny175,14 g
Tuky45,63 g
Vláknina9,07 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 1,05 g
Sůl2,55 g
Sacharidy17,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C.
Nejprve smícháme ingredience na marinádu a tou potřeme očištěná a osušená kuřecí prsa. V rozehřáté pánvi (kterou lze dát do trouby), je opečeme z obou stran a poté vložíme do trouby na 7 minut. Krok 2: Zatím malé pánvičce na oleji orestujeme šalotku, vmícháme arašídy, špetku chilli papriky a vyndáme stranou. V páře pokud chceme můžeme 5 minut povařit nakrájenou zeleninu. Krok 3: Na malé suché pánvi orestujeme všechno suché koření a necháme rozvonět poté rozmixujeme s 1 lžící vody na pastu a dáme stranou. Ve 100 ml vody rozvaříme nasekanou cibuli a rozmixujeme na kaši. Krok 4: Na čisté pánvičce rozehřejeme olej přidáme rozvařenou cibuli a restujeme 2–3 minuty. Přidáme pastu z koření a ořechy ještě pár minut restujeme. Přidáme 100 ml vody a povaříme 3-5 minut, rozmixujeme. Krok 5: Nakonec přidáme marmite a dle chuti tamarind, který dodá kyselost, promícháme a přecedíme přes jemné sítko Krok 6: Na talíře nalijeme doprostřed omáčku, přidáme zeleninu pokud jsme ji zvolili a na ni položíme opečená kuřecí prsa. Navrch poklademe ořechovou směs. Podáváme s rýží v samostatné misce nebo s některými indickými plackami.

TIP: Placky na různé způsoby

Zveřejněno 26. 9. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Inspirace - Recepty Vivek Sinhg, upraveno dle chuti a možností.

Pokud některý druh koření někdo nemá rád, může snížit množství nebo vynechat. Marmite je hustá, tmavá, britská pomazánka vyráběná z kvasnicového extraktu, který vzniká jako vedlejší produkt při vaření piva. Podobně jako pivo je velice bohatá na vitamín B.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa s omáčkou Marmite korma a arašídy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERq5l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa s omáčkou Marmite korma a arašídy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERq5l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, sůl, šťáva citronová, chilli paprika čerstvá, zázvor, kurkuma, olej, arašídy, olej, cibule šalotka, chilli paprika čerstvá, cibule, oříšky kešu, arašídy, pepř celý, chilli, kokos strouhaný, zelenina

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu