Jablečné řezy s čokoládou a švestkami
Podzimní řezy z jablečného těsta s čokoládou, švestkami a drobenkou budete chtít jistě vyzkoušet. Řezy jsou vláčné díky ovoci jak v těstě, tak i na povrchu, a z uvedeného množství uděláte dvanáct i více porcí. Moučník můžete podávat i s lehce oslazenou zakysanou smetanou.
Suroviny pro 12 porcí
Množství na plech 40x30 cm.
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 661 kJ / 5 655 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,44 g |
Tuky | 233,30 g |
Vláknina | 50,30 g |
Cholesterol | 1,57 g |
Sodík | 956 mg |
Sůl | 2,56 g |
Sacharidy | 772,28 g |
Postup přípravy
Švestky omyjeme, necháme okapat, osušíme, rozřízneme na poloviny a vypeckujeme. Čokoládu nasekáme na menší kousky. Krok 2: Připravíme drobenku tím způsobem, že do mísy dáme mouku, cukr, máslo nakrájené na menší kousky a vše promneme do drobivé konzistence. Krok 3: Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Pokapeme citronovou šťávou a lehce promícháme. Krok 4: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků se špetkou soli vyšleháme sníh, ke konci šlehání přidáme po částech polovinu cukru a ještě chvíli šleháme. Krok 5: Žloutky šleháme se zbylým cukrem a vanilkovým cukrem, ke konci šlehání přidáme po částech rozpuštěné vlahé máslo. Krok 6: Do žloutkové směsi lehce vmícháme nastrouhaná jablka, obě mouky smíchané s práškem do pečiva a sníh. Nakonec přidáme nasekanou čokoládu. Krok 7: Těsto rozetřeme na připravený plech, poklademe švestkami řezem nahoru a celý povrch posypeme drobenkou. Krok 8: Vložíme do trouby předehřáté na cca 170-175 °C a pečeme přibližne 40 minut. Tato doba je pouze orientační. Krok 9: Po upečení necháme moučník vychladnout, na povrchu pocukrujeme a nakrájíme na řezy.
Zveřejněno 29. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečné řezy s čokoládou a švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w6Rq
Moje poznámka
Jablečné řezy s čokoládou a švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w6Rq
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 14 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 15 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 18 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 11 sekundami
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 2 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 9 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Suroviny:
jablko,
šťáva citronová,
vejce,
sůl,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
máslo,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
čokoláda hořká,
švestky,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (2)