Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečné řezy s čokoládou a švestkami

Podzimní řezy z jablečného těsta s čokoládou, švestkami a drobenkou budete chtít jistě vyzkoušet. Řezy jsou vláčné díky ovoci jak v těstě, tak i na povrchu, a z uvedeného množství uděláte dvanáct i více porcí. Moučník můžete podávat i s lehce oslazenou zakysanou smetanou.

Hodnocení receptu je 3,8 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 40 min

75 min (35 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

Množství na plech 40x30 cm.

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 661 kJ /
5 655 kcal
Bílkoviny91,44 g
Tuky233,30 g
Vláknina50,30 g
Cholesterol 1,57 g
Sodík 956 mg
Sůl2,56 g
Sacharidy772,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme papírem na pečení.
Švestky omyjeme, necháme okapat, osušíme, rozřízneme na poloviny a vypeckujeme. Čokoládu nasekáme na menší kousky. Krok 2: Připravíme drobenku tím způsobem, že do mísy dáme mouku, cukr, máslo nakrájené na menší kousky a vše promneme do drobivé konzistence. Krok 3: Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Pokapeme citronovou šťávou a lehce promícháme. Krok 4: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků se špetkou soli vyšleháme sníh, ke konci šlehání přidáme po částech polovinu cukru a ještě chvíli šleháme. Krok 5: Žloutky šleháme se zbylým cukrem a vanilkovým cukrem, ke konci šlehání přidáme po částech rozpuštěné vlahé máslo. Krok 6: Do žloutkové směsi lehce vmícháme nastrouhaná jablka, obě mouky smíchané s práškem do pečiva a sníh. Nakonec přidáme nasekanou čokoládu. Krok 7: Těsto rozetřeme na připravený plech, poklademe švestkami řezem nahoru a celý povrch posypeme drobenkou. Krok 8: Vložíme do trouby předehřáté na cca 170-175 °C a pečeme přibližne 40 minut. Tato doba je pouze orientační. Krok 9: Po upečení necháme moučník vychladnout, na povrchu pocukrujeme a nakrájíme na řezy.

TIP: Oblíbené švestkové koláče a buchty

Zveřejněno 29. 9. 2023

Poznámka autorky Merylas

Komu by mohla čokoláda v těstě vadit, tak ji vynechá. Švestky před přidáním drobenky je možno posypat troškou skořicového cukru.

Zdroj receptu: Vaříme krok za krokem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné řezy s čokoládou a švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1w6Rq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné řezy s čokoládou a švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1w6Rq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Maruško, děkuji. :-K Recept se mně taky zalíbil, tak jsem ho musela vyzkoušet. <3:-K

:-)<3:yes::yes: už napohled vypadají skvěle - moc se mi líbí recept i foto :-K

Suroviny:
jablko, šťáva citronová, vejce, sůl, cukr krupice, cukr vanilkový, máslo, mouka polohrubá, mouka hladká, prášek do pečiva, čokoláda hořká, švestky, cukr moučkový, mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo

Přidat fotografie receptu