Provensálské kuřecí kousky s houbami
Kuře na provensálský způsob je pokrm plný zeleniny a zasytí tak po náročném dni. Připravované v jednom hrnci, provoněné tymiánem a česnekem, je do hodiny připravené ke konzumaci a na stole zbudou jen prázdné talíře.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 713 kJ / 1 605 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,65 g |
| Tuky | 80,38 g |
| Vláknina | 27,66 g |
| Cholesterol | 248 mg |
| Sodík | 379 mg |
| Sůl | 0,68 g |
| Sacharidy | 86,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Celerové stonky nakrájíme na kousky.
Krok 2: Kuřecí horní stehna osolíme a opepříme. Zahřejeme máslo a olej v hrnci na středně vysokou teplotu. Kuřecí maso opékáme tak 10 minut nebo dozlatova. Vyjmeme na talíř.
Krok 3: Na pánev s výpekem přidáme cibuli, celerové stonky, stroužky česneku ve slupce, bobkové listy a tymián. Vaříme 5 minut.
Krok 4: Vrátíme kuřecí maso do hrnce. Přidáme rajčata, víno a vývar, promícháme a přivedeme k varu. Zakryjeme, stáhneme mírně teplotu a vaříme 30 minut.
Krok 5: Houby osmahneme na másle a přidáme ke kuřeti. Dále přidáme fazole, celé baby brambory a cukr. Promícháme.
Krok 6: Přikryjeme a vaříme na střední teplotě tak 20 minut, nebo dokud brambory nezměknou.
Zveřejněno 1. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Provensálské kuřecí kousky s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxQNy
Moje poznámka
Provensálské kuřecí kousky s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxQNy
Nejnovější recepty
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 13 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 43 minutami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 1 hodinou
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 19 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 19 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 19 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 19 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 20 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 21 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 21 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 22 hodinami
Suroviny:
kuřecí stehenní řízky,
máslo,
olej olivový,
cibule červená,
česnek,
vývar kuřecí,
víno bílé,
brambory,
fazole bílé,
rajče sekané,
celer řapíkatý,
žampióny,
bobkový list,
tymián,
cukr
Komentáře (2)