Čalamáda DEKO
Pokud máme na zahrádce přebytky zeleniny, kterou nestačíme konzumovat, je dobré si něco zakonzervovat na zimu. Takto zavařenou zeleninu pak můžeme používat jako přílohu nebo jako základ pod maso.
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu nastrouháme nebo nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
Krok 2: Osolíme, promačkáme a dáme asi na půl hodiny do chladu odpočinout.
Mezitím, si připravíme nálev podle návodu na sáčku přípravku Deko. Krok 3: Zeleninu namačkáme do čistých vymytých sklenic, zalijeme nálevem, očistíme hrdla a zavíčkujeme. Krok 4: Zavařujeme dle návodu na obale Deka 20 minut při 80 °C.
Mezitím, si připravíme nálev podle návodu na sáčku přípravku Deko. Krok 3: Zeleninu namačkáme do čistých vymytých sklenic, zalijeme nálevem, očistíme hrdla a zavíčkujeme. Krok 4: Zavařujeme dle návodu na obale Deka 20 minut při 80 °C.
Zveřejněno 2. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čalamáda DEKO
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD639
Moje poznámka
Čalamáda DEKO
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD639
Nejnovější recepty
Knedlíky ze žluté cukety s cuketovým zelí
Přidáno před 6 hodinami
Fazole na mexický způsob
Přidáno před 7 hodinami
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno 15. 4. 2025 18:20
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno 15. 4. 2025 17:53
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno 15. 4. 2025 17:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččin trhanec s jablky
eviii před 2 hodinami
Martinské rohlíčky
Fitulka před 2 hodinami
Moravský vrabec
Fitulka před 2 hodinami
Máslové opečené gnocchi se šunkou, pórkem a sýrem
Katka K. před 3 hodinami
Minutkové žampiony
Janet.P před 4 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
charlie.pv před 6 hodinami
Sedmikráskový sirup
Marylka před 7 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
kiwi40 před 8 hodinami
Jidáše, jidášky…
veronika_straka před 9 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
kacenka1352 před 9 hodinami
Suroviny:
paprika,
rajče,
okurka čerstvá,
mrkev,
cibule,
pórek,
rukola,
deko
Komentáře