Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mini "bagely"

Denně čerstvé pečivo můžete mít jen z pár surovin. Bagely jsou z jogurtového těsta, které je jemné a vláčné. Propracované těsto můžete stočit do různých tvarů, ideálně však z něj udělat válečky a ty stočit dokulata.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Eevous Eevous

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 kusů

6kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 171 kJ /
758 kcal
Bílkoviny30,30 g
Tuky6,00 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 1,71 g
Sůl4,32 g
Sacharidy143,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin si, nejlépe rukami, vytvoříme hladké a nelepivé těsto. Krok 2: Těsto rozdělíme na 6 stejných kousků. Krok 3: Každý kus vyválíme do válečku a jeden konec vždy rukou přimáčkneme. Krok 4: Vezmeme kulatý konec, vytvoříme tvar bagelu a placatým koncem zabalíme ten druhý. Krok 5: Vytvořené bagely vložíme do nepřilnavého pekáčku a pečeme na 160 °C cca 30 minut.

TIP: Tipy a rady jak uchovat pečivo co nejdéle čerstvé

Zveřejněno 7. 10. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mini "bagely"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9ZxD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mini "bagely"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9ZxD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Nazvat tento výrobek bagelem je trochu nešťastné. V bagelu se nepoužívá jogurt, ale co je velmi důležité a pro bagel typické je to, že se před pečením krátce povaří ve sladké vodě. Tvar prstence nemá jen bagel, ale třeba i donut (americká kobliha), maltská ftira a další pečivo.

Z Wikipedie:
Bagel (z německého ein Bagel, také psáno Beigel, podle židovského bejgl či bajgl) je rohlíkový produkt z pšeničného těsta. Vyvinula ho židovská komunita v Krakově v Polsku v roce 1610. Bývá tradičně ručně tvarován do podoby hladkého prstence, který se vejde do dlaně. Existují i bagely celozrnné či z žitné mouky.
Jde vlastně o židovskou variantu obvařanku, ještě tradičnějšího polského pečiva, které pochází rovněž z Krakova. Ještě bližší je Bagelu kyjevský, resp. ukrajinský bublik.

:-)<3:yes:zajímavý recept -zkusím :-K

Suroviny:
jogurt bílý, mouka, kypřící prášek, sůl

Přidat fotografie receptu