Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí pecen

Na povrchu křupavý a uvnitř nadýchaný a vláčný čerstvý chléb dokáže nejen potěšit chuťové pohárky, ale také provonět dům. Těsto můžete zadělat ručně nebo za pomoci domácí pekárny. Posypat kmínem a lněným semínkem a šup s ním do trouby.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Svita66 Svita66

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 35 min

105 min (70 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 kusy

Chléb má po upečení 1600 g

4kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 275 kJ /
4 129 kcal
Bílkoviny126,48 g
Tuky59,28 g
Vláknina72,31 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 6,54 g
Sůl16,24 g
Sacharidy736,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veškeré suroviny dáme do pekárny na program "Těsto". Krok 2: Kdo nemá pekárnu, zadělá těsto ručně s tím, že nejprve zadělá kvásek (voda, mouka, cukr, droždí), nechá jej vzejít a poté smíchá s dalšími surovinami. Těsto pak necháme kynout asi 1 hodinu. Krok 3: Po vykynutí těsta, uděláme bochánek, který necháme dále kynout na plechu cca 20 minut Krok 4: Potřeme vejcem, posypeme kmínem a lněným semínkem. Krok 5: Pečeme zprvu na 220 °C kolem 15 minut, poté snížíme teplotu na 200 °C a pečeme 20 minut. Krok 6: Po upečení pocákáme bochník trochou vody s lžící octa.

TIP: Chleba v domácí pekárně zvládne upéct téměř každý

Zveřejněno 8. 10. 2023

Poznámka autorky Svita66

Chléb je naprosto luxusní

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pecen

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z68PQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pecen

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z68PQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mouka hladká, mouka žitná chlebová, voda, sůl, kmín celý, droždí, olej, cukr, vejce, kmín celý, semínka lněná, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu