Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory pečené v horkovzdušné fritéze

Horkovzdušná fritéza je jedním z oblíbených pomocníků k přípravě jídla v kuchyni. Její výhodou je pečení bez tuku. Příkladem jsou i tyto pečené brambory. Nakrájené je jen promícháte v marinádě a dáte péct. Během chvilky vykouzlíte chutnou přílohu.

Hodnocení receptu je 5,0 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 950 kJ /
466 kcal
Bílkoviny11,57 g
Tuky2,61 g
Vláknina14,07 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 95 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy92,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky a namočíme na 30 minut do studené vody. Krok 2: Mezitím v misce smícháme tatarskou omáčku, hořčici, česnek, kmín, uzenou papriku a osolíme podle chuti. Krok 3: Brambory scedíme, osušíme a smícháme s marinádou. Krok 4: Připravené brambory dáme do košíku fritézy a pečeme na 200 °C asi 20 minut dozlatova. Občas košík protřepeme.

TIP: Jak vařit v horkovzdušné fritéze? Můžeme v ní zcela bez tuku smažit, péct i grilovat

Zveřejněno 11. 10. 2023

Poznámka autorky mika59

Hmotnost surovin a teplota pečení je orientační. Řiďte se zkušeností vlastní fritézy. Do marinády můžete přidat bylinky nebo jiné koření. Brambory nejsou extra křupavé, ale jsou velmi chutné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory pečené v horkovzdušné fritéze

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6RBJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory pečené v horkovzdušné fritéze

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6RBJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Brambory vynikající chuti, akorát nedopečené

Danulka52: Je několik druhů brambor i fritéz. Čas je orientační, musíte se řídit vlastní zkušenosti vaší fritézy. Vyzkoušet a podle potřeby dělat déle. Já jsem je měla akorát. Děkuji za zprávu.

:-)<3:yes::yes: paráda :-K

Anna Kocikova: Děkuji ti..a máš pravdu, to stehno dnes bylo super..:-K:-K

Miladko,tvůj nápad s marinádou se mi moc líbí:yes::-KU nás doma máme rádi jídla z HF a kuřecí stehna jsou bezkonkurenční:-Q

Nadja: Nadi já jsem velmi spokojená, na rychlé krutony, zapečené chlebíčky nebo dnes jsem pekla jen kuřecí stehno pro manžela a super. A brambory nebo hranolky bezva..:-)

Hezký receptík, uvažovala jsem o té fritéze, ale mám malou kuch.linku (jen 2 m včetně dřezu). Ty jsi mne zase navnadila. Takové brambory by nám moc chutnaly. <3

Nadja: Jdou takto upéct i v normální troubě...

Suroviny:
brambory, tatarská omáčka, česnek sušený, paprika sušená uzená, hořčice, kmín mletý, sůl

Přidat fotografie receptu