Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá prdelačka

Klasickou zabijačkovou polévku si můžete připravit i mimo zabijačku tak, že do cibulového základu přidáte jelítkový prejt. Pak už jen polévku dochutíte česnekem a majoránkou a přidáte uvařené kroupy.

Hodnocení receptu je 4,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Chlebajez Chlebajez

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 394 kJ /
2 484 kcal
Bílkoviny58,84 g
Tuky143,95 g
Vláknina36,14 g
Cholesterol 527 mg
Sodík 4,11 g
Sůl10,00 g
Sacharidy222,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit ječné kroupy dle návodu na obalu. Krok 2: Na sádle osmažíme nadrobno oloupanou a nakrájenou cibuli a přidáme jelítkový prejt. Když se rozpustí, přidáme nakrájený nebo prolisovaný česnek, v dlaních promnutou majoránku a zalijeme 1 l vody. Krok 3: Uvařené a propláchnuté kroupy zamícháme do polévky. Na závěr polévku osolíme a opepříme dle chuti. Krok 4: Podáváme ozdobené nasekanou jarní cibulkou.

TIP: Jak uvařit zabíjačkovou polévku v domácích podmínkách a jaké suroviny použít

Zveřejněno 14. 10. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá prdelačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD6Rl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá prdelačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD6Rl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Anna Kocikova: myslel jsem ale i vaše naprosto bezkonkurenční nápady na talíři<3:-*:-)

Chlebajez: Prdelačka a jiné podobné dobroty jsou v naši restauraci k dostání pouze v čase zabíjaček:-(Nezbývá nic jiného, než si takovou príma polévku uvařit doma:yes:Prejt i jelítka bývají naštěstí v obchodech celoročně,takže si můžeme zamlsat klidně i v létě:-Q

Anna Kocikova: Tady na topreceptech jsem benjamínek, vaše pěkná řádka receptů je opravdu kardinální. Jen mě tak napadlo, že se s něčím podobným nesetkáme skoro v žádné restauraci...

I my ji máme rádi:-Q:yes:Občas mívají polotovar na polévku ve střívku,ale teď už dlouho není k vidění:-(Ale z prejtu nebo jelítka je také moc dobrá.Někdy přidávám i kousek tlačenky:-8

Zde jsem použil prejt ve střívku a taky drobné kroupy...;-) s majoránkou jsem nešetřil a byla skvělá. :-K

Tuhle polévku dělávám taky. Kroupy vařím ty nejmenší "lámankové"<3 Prejt kupuji v Globusu.

Suroviny:
prejt, sádlo, cibule, kroupy ječné, česnek, majoránka, cibulka jarní, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu