Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plecková hovězí polévka

Silný vývar z hovězí plece a kořenové zeleniny nás v nepěkném počasí příjemně zahřeje. Podáváme ho ozdobený snítkou kopru. Pokud chceme polévku velmi vydatnou, přidáme do vývaru nakrájené maso.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Chlebajez Chlebajez

Snadný

Doba přípravy 247 min Doba přípravy: 7 min Doba tepelné úpravy: 240 min

247 min (7 min příprava + 240 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 177 kJ /
1 237 kcal
Bílkoviny222,10 g
Tuky23,82 g
Vláknina27,20 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 1,29 g
Sůl3,28 g
Sacharidy20,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso vaříme s kořením nejméně 3 hodiny a během vaření sbíráme pěnu, aby byl vývar čirý. Pak přidáme očištěnou zeleninu a vaříme ji do měkka. Krok 2: Maso z polévky vyjmeme. Vařené plecko můžeme podávat s bramborem a tatarkou jako další jídlo. Nebo ho můžeme nakrájet a dát zpět do vývaru, polévka tak bude vydatná. Krok 3: Vývar přecedíme a při podávání ozdobíme koprem.

TIP: Jak uvařit hovězí vývar

Zveřejněno 18. 10. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plecková hovězí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5RLW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plecková hovězí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5RLW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

cathleen (moderátorka): cathleen (moderátorka): ano, je to asi netradiční:-K

Chlebajez: kopr je velice aromatický a na hovězí polévku - vývar určitě nepatří.

mika59: s rajčetem to vyzkouším, mám ješte kilo jak píší na obalu "kráva" plecka

mika59: je čiroučká, je to světlelnými podmínkami a miskou při focení:-8:-K<3

cathleen (moderátorka): ano kopr, může být i jarní cibulka, ale s koprem je zajímavější chuť

Zeptám se - ta zelená "závěj" na talíři polévky, to je kopr? :-O

V jednoduchosti je krása...ale z čeho je tak tmavá? Ani cibule ve slupce tam není..a já mám vývar vždy světlejší. A z vývaru už dávno nesbírám pěnu..dám jedno rajče a polévka je vždy čirá...:-K:-K:-K

Bayta (moderátorka): sem ho chtěl dát pro začátečníky, jinak děkuji. To kilo masa udělá své:-D<3

Hezký a jednoduchý recept :yes:

Suroviny:
plec hovězí, celer, mrkev, petržel, voda, koření nové koření, pepř, kopr

Přidat fotografie receptu