Kefírová bábovka s vůní perníku
Bábovka je oblíbeným moučníkem díky lahodné chuti, příjemné vůni a jednoduché přípravě. Na přípravu této dvoubarevné bábovky použijeme kefír a kakao. Těsto provoníme trochou perníkového koření.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 353 kJ / 4 865 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,84 g |
Tuky | 159,62 g |
Vláknina | 19,05 g |
Cholesterol | 593 mg |
Sodík | 3,76 g |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 739,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: V jedné misce smícháme kefír, vejce, olej a cukr.
Krok 2: V druhé misce smícháme prášek do pečiva, mouku a jedlou sodu s perníkovým kořením.
Krok 3: Obě směsi pořádně promícháme.
Krok 4: Do tekuté směsi postupně vmícháváme sypkou směs a vymícháme do hladké konzistence.
Krok 5: Bábovkovou formu vymažeme olejem nebo tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Troubu včas vyhřejme na 180 °C.
Krok 6: Do formy vlijeme cca 3/4 těsta a do zbylé 1/4 přimícháme kakao.
Krok 7: Směs promícháme a vlijeme na vršek bábovky.
Krok 8: Pečeme ve vyhřáté troubě cca hodinu.
Krok 9: Zkoušíme špejlí, pokud se těsto nelepí, máme hotovo.
Zveřejněno 25. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kefírová bábovka s vůní perníku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J68VP
Moje poznámka
Kefírová bábovka s vůní perníku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J68VP
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 12 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 14 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 9 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 9 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 10 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 10 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 10 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 11 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 11 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 11 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 12 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
JanaVoza před 13 hodinami
Suroviny:
kefír,
vejce,
olej,
cukr,
mouka hladká,
koření do perníku,
soda jedlá,
kypřící prášek,
kakao holandské,
olej,
mouka hrubá
Komentáře (2)