Kefírová bábovka s vůní perníku
Bábovka je oblíbeným moučníkem díky lahodné chuti, příjemné vůni a jednoduché přípravě. Na přípravu této dvoubarevné bábovky použijeme kefír a kakao. Těsto provoníme trochou perníkového koření.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 353 kJ / 4 865 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,84 g |
Tuky | 159,62 g |
Vláknina | 19,05 g |
Cholesterol | 593 mg |
Sodík | 3,76 g |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 739,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: V jedné misce smícháme kefír, vejce, olej a cukr.
Krok 2: V druhé misce smícháme prášek do pečiva, mouku a jedlou sodu s perníkovým kořením.
Krok 3: Obě směsi pořádně promícháme.
Krok 4: Do tekuté směsi postupně vmícháváme sypkou směs a vymícháme do hladké konzistence.
Krok 5: Bábovkovou formu vymažeme olejem nebo tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Troubu včas vyhřejme na 180 °C.
Krok 6: Do formy vlijeme cca 3/4 těsta a do zbylé 1/4 přimícháme kakao.
Krok 7: Směs promícháme a vlijeme na vršek bábovky.
Krok 8: Pečeme ve vyhřáté troubě cca hodinu.
Krok 9: Zkoušíme špejlí, pokud se těsto nelepí, máme hotovo.
Zveřejněno 25. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kefírová bábovka s vůní perníku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J68VP
Moje poznámka
Kefírová bábovka s vůní perníku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J68VP
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Ovesná kaše s kávou, mandlemi a banánem
Přidáno před 17 hodinami
Krkonošské kyselo podle Romana Pauluse
Přidáno před 22 hodinami
Srdíčka pro maminku
Přidáno 26. 1. 2025 16:03
Valentýnské menu
Přidáno 26. 1. 2025 15:55
Tartaletky s jahodovou čokoládou
Přidáno 26. 1. 2025 15:44
Tousty ve tvaru srdce
Přidáno 26. 1. 2025 15:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Už nikdy nekupujte bazalku: „Nekonečnou rostlinu“ si díky snadnému triku vypěstujete i doma na okenním parapetu
Škvarkové pagáče: Slané koláče připravované i o masopustu jsou vláčné, krásně křupou díky škvarkům a úžasně voní
Domácí tlačenku připravíte v tlačenkovém sáčku i v krabici od mléka: S cibulí, octem a chlebem je to lahůdka
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Staročeské vepřové kostky na zázvoru a cibuli
Josef14 před 1 hodinou
Výborné lasagne
Honzik z Budejovic před 5 hodinami
Vepřové výpečky II
stefi.f47 před 5 hodinami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Coffee.j před 7 hodinami
Koňakové řezy
Simon1s před 7 hodinami
Párty válečky z mletého masa v listovém těstě
Sahula před 7 hodinami
Hraběnčiny francouzské brambory
AndreaAbb před 10 hodinami
České buchty
Theodora před 11 hodinami
Marinované kuřecí řízečky
Zezik před 11 hodinami
Suroviny:
kefír,
vejce,
olej,
cukr,
mouka hladká,
koření do perníku,
soda jedlá,
kypřící prášek,
kakao holandské,
olej,
mouka hrubá
Komentáře (2)