Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí játra na mrkvi a pórku

Ze všech jater poskytnou ta kuřecí nejjemnější chuť. Uvítají především krátkou a rychlou úpravu. Játra a slanina se skvěle doplňují a skvělou kombinací jsou i dušená játra s cibulí a zeleninou..

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 939 kJ /
2 136 kcal
Bílkoviny99,49 g
Tuky165,93 g
Vláknina18,30 g
Cholesterol 2,59 g
Sodík 2,99 g
Sůl7,30 g
Sacharidy53,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra opláchneme, osušíme, očistíme a ve spoji rozřízneme. Krok 2: Špek nakrájíme na tenké nudličky, cibuli na tenké půlměsíčky, mrkev na špalíčky a pórek na tenká kolečka. Krok 3: Na rozehřátý olej dáme restovat špek. Až pustí dostatečně tuk, přidáme cibuli, mrkev a játra. Prudce restujeme do zatáhnutí jater. Krok 4: Přidáme pórek, vývar, zamícháme a pod pokličkou dusíme slabým varem 15 minut. Krok 5: Poté podle potřeby ochutíme pepřem a solí, přidáme na kousky nakrájené máslo a minutu povaříme. Krok 6: Na přílohu se hodí různě upravené brambory.

TIP: Pórek v kuchyni - nejlepší recepty

Zveřejněno 28. 10. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra na mrkvi a pórku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J68GP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra na mrkvi a pórku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J68GP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Marie Svarcova: Maruško,moc děkuji:-K

:-)<3:yes::yes: také to máme rádi :-K

RubyRom: Romanko děkuji Ti:-8:-K

Pěkně navařeno:-K:yes:

Suroviny:
játra kuřecí, špek, cibule, mrkev, pórek, vývar masový, olej, máslo, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu