Listové šátečky plněné šimlovou nádivkou a švestkami
Někdy není na pečení moc času a hodí se hotové listové těsto, náplň můžeme použít jakoukoli a máme za 30-40 minut na stole rychlý a dobrý moučník. Pokud máme více času, vyrobíme si listové těsto sami doma.
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 861 kJ / 445 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,99 g |
Tuky | 20,06 g |
Vláknina | 4,65 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 101 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 49,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 200 °C, 2 plechy vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Těsto rozvineme a nakrájíme 2 x podél na 3 pruhy, 4x svisle na 5 částí - vznikne 15 čtverců.
Krok 3: Okraje čtverců potřeme rozkvedlaným vejcem. V misce smícháme tvaroh, cukr, pudinkový prášek (aby tvaroh netekl) a mák ( = šimlová náplň). Omyté a okapané švestky bez pecek rozkrájíme na čtvrtiny.
Krok 4: Na každý čtverec připraveného těsta dáme lžičku nádivky a kousek švestky, přehneme do šátečku, okraje přitiskneme vidličkou a uložíme na připravený plech.
Krok 5: Na plechu potřeme šátečky vejcem a posypeme mandlovými lupínky (nemusí být nebo můžeme dát sekané ořechy). Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova 12-14 minut - dle vlastní trouby.
Krok 6: Druhé těsto připravíme stejným způsobem. Šátečky necháme vychladnout a před podáváním lehce poprášíme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 29. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Listové šátečky plněné šimlovou nádivkou a švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNjXW
Moje poznámka
Listové šátečky plněné šimlovou nádivkou a švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNjXW
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 13 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 18 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
tvaroh ve vaničce,
cukr moučkový,
pudink vanilkový,
mák mletý,
švestky,
vejce,
lupínky mandlové,
cukr moučkový
Komentáře (4)