Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí líčka na jablku a celeru z pomalého hrnce

Jemná a šťavnatá hovězí líčka, připravovaná na jablku a celeru v pomalém hrnci, se budou doslova rozpadat na jazyku. Vhodný pokrm pro zvláštní nebo sváteční příležitosti, který s jistotou sklidí úspěch u vašich strávníků.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 280 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 260 min

280 min (20 min příprava + 260 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 237 kJ /
1 491 kcal
Bílkoviny170,15 g
Tuky55,21 g
Vláknina33,00 g
Cholesterol 355 mg
Sodík 1,32 g
Sůl4,78 g
Sacharidy63,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koření dáme do vajíčka na sypaný čaj, nebo ho vložíme do gázy a uvážeme balíček. Krok 2: Zeleninu očistíme, oloupané jablko zbavíme jadřince a nastrouháme ho na hrubém struhadle společně s celerem. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: Líčka opláchneme, osušíme a každé překrojíme na polovinu. Na okrajích nařízneme, z obou stran mírně osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Krok 4: Na 2 rozehřátých lžících oleje opečeme z obou stran líčka a přendáme je do pomalého hrnce. Krok 5: Do výpeku dáme zbytek oleje, cibuli a restujeme do sklovita. Přidáme 250 ml vývaru, převaříme a v průběhu stěrkou seškrábneme zbytky výpeku po mase. Vše přelijeme k líčkům. Krok 6: Do pomalého hrnce dáme worcester, celer, jablko a koření, promícháme s masem a přiklopíme poklicí. Nastavíme na High a necháme pracovat 4 hodiny. Krok 7: Chvíli před koncem přidáme nakrájené máslo. Krok 8: Podle potřeby dochutíme, odstraníme koření a šťávu můžeme zbytkem horkého vývaru naředit na požadovanou konzistenci. Krok 9: Na přílohu se hodí knedlík nebo rýže.

TIP: Vaření v pomalém hrnci

Zveřejněno 3. 11. 2023

Poznámka autorky Anna Kocikova

Jídlo je dobré i z hovězí kližky. Příprava i doba vaření je stejná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka na jablku a celeru z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5g5R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka na jablku a celeru z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5g5R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

ing.zdenek.trojan@seznam.cz: S tou zeleninkou vypadá jídlo opravdu velice hezky:-KTěší mě,že jste si z velkého výběru receptů pro PH vybral zrovna ten můj;-)Děkuji a ať pomaláček dobře slouží:yes:

To je hotová Ambrozie <3. Měli jsme je s bramborem a blanširovanou zeleninkou:-K:yes:

:-K Už jsem si objednal u našeho řezníka Antonína Špejlíka kilogram, tak jakmile dorazí, hned je udělám v novém pomalém hrnci co jsem dostal k svátku od dcery. Už se těším na tu Ambrozii.;-)

Marie Svarcova: Maruško děkuji za komentář:-KJestli vyzkoušíš,potěší mě to:-*Manžel nemá rád žádné hovězí dělané v troubě.I mě chutná víc z pomalého hrnce nebo papińáku:-8

:-)<3:yes::yes: Líčka jsou u nás velmi oblíbená, nemám pomalý hrnec a dělám je pomalu v troubě, jsou skvělá. Máslo dávám studené po malých kouscích už do hotové omáčky a už nevařím.. ;-) Celer a jablka jsou dobrá kombinace, příště zkusím. :-K

Suroviny:
líčka hovězí, jablko, celer, cibule, vývar masový, mouka hladká, olej, omáčka worcesterová, pepř, koření nové koření, pepř mletý, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu