Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žloutkové cukroví

Křehké cukroví ze žloutkového těsta je ozdobeno cukrovou polevou, kterou také obarví žloutek. S čokoládovou polevou pak vytvoří krásné zdobení. Jednotlivé kousky k sobě můžeme přilepit pikantnější marmeládou, třeba rybízovou.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irule Irule

Snadný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 150 min Doba tepelné úpravy: 10 min

160 min (150 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 60 kusů

60kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 897 kJ /
3 082 kcal
Bílkoviny47,97 g
Tuky156,40 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 1,23 g
Sodík 56 mg
Sůl0,14 g
Sacharidy357,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Krok 2: Těsto vyválíme a vykrajujeme tvary, které dáváme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 180 °C asi 10 minut. Krok 3: Ze surovin na polevu vyšleháme hustou polevu. Krok 4: Polovinu tvarů namáčíme do polevy, dáme na mřížku a ihned do žloutkové polevy stříkneme tečky tmavé polevy a párátkem středy teček projedeme. Krok 5: Zbývající kousky potřeme marmeládou a cukroví slepíme.

TIP: Čím a jak slepovat nejen linecké cukroví?

Zveřejněno 8. 11. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkové cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY2O6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkové cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY2O6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Použila jsem těsto jako základ jiného cukroví - výborně se s ním pracuje.

Irule: Tak to byl móóc hezký a chutný dárek - takové mám moc ráda.

Nadja: ne, to bylo k narozeninám. Moc chutnala, takže na Vánoce upeču znovu :-K

:-K Moc hezká srdíčka; pokud je tak brzy pečeš už na vánoce, tak asi potřebují dlouhou dobu na rozležení ?

Zdenka1: děkuji :-K

Opět chválím, máš to moc hezké<3<3<3

magdalenka: ano je to klasická čokoládová poleva :-K

Tvoje nádherné cukroví vždy obdivujem. Mám však dotaz - tú tmavú polevu (tečky) robíš ako čokopolevu? Dík.

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, žloutek, kůra citronová, cukr moučkový, žloutek, rum, olej, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu