Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí maso na rozmarýnu a žampionech

Kuřecí stehenní řízky mají jemné a přirozeně šťavnaté maso. Připravit z nich výborný oběd s nezaměnitelnou chutí rozmarýnu není složité. Nezapomeňte v závěru přípravy k omáčce přidat kapku citrónu, výsledek pak bude skutečně lahodný.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 101 kJ /
502 kcal
Bílkoviny10,13 g
Tuky44,41 g
Vláknina5,20 g
Cholesterol 123 mg
Sodík 94 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy12,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí řízky překrájíme každý na 4-5 větších kousků, osolíme a opepříme. Kousek rozmarýnu ponecháme na ozdobu, ostatní nasekáme najemno. Žampiony očistíme a přepůlíme, malé necháme celé, velké nakrájíme na třetiny. Krok 2: Do rozehřáté hluboké pánve dáme máslo a olej. Osmažíme dozlatova žampiony a vyndáme je stranou na talířek. Do výpeku vložíme restovat maso, po chvilce obrátíme, aby se opeklo i z druhé strany. Krok 3: Přidáme nasekaný rozmarýn a podlijeme polovinou vývaru, snížíme stupeň tepla a po chvilce podlijeme zbylým vývarem. Vrátíme do pánve žampiony a zalijeme smetanou. Velmi zvolna necháme za občasného promíchání probublávat do požadované hustoty a odstavíme. Krok 4: Zakápneme citronovou šťávou a podáváme s uvařenými těstovinami, knedlíkem nebo rýží, hodí se i domácí noky.

TIP: Rozmarýn a jeho využití nejen v kuchyni

Zveřejněno 9. 11. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso na rozmarýnu a žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6MZ0

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso na rozmarýnu a žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6MZ0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

RubyRom: :-) Romanko, děkuji za komentář i radu zkusím ho také zasadit (snad mi ho nesežerou slimáci zatím ho mám jen za oknem ale kupodivu už měsíc).. Přeji krásný den :-K

Moc pěkný recept, mám ráda chuť rozmarýnu. Já ho mám na zahradě a jak hlásí mrazíky , přikrývám ho chvojím, je moc náhlý, stačí mírný mrazík a nepřežil by. Jednou jsem koupila v Kauflandu a zkusila zasadit, protože doma mi taky moc dlouho nevydržel. :-K Už ho mám několik let, pěkně narostl a každý rok kvete. :-K:yes:

Anna Kocikova: :-) Drahuško. děkuji za pochvalu a přeji krásný zbytek dne :-K

Maruško,moc hezky jsi to připravila:yes::-K

zuzi777a: ;-( to je mi moc líto , nevěděla jsem ale prostě babičky si všechno pěstovaly ze semínek to vydrží vždycky , ty koupené v květináči jsou většinou na 14 dní. :-KHezký den

Marie Svarcova: Kéž by se bylo koho zeptat! Babička zemřela 1983. Od té doby rozmarýn kupuji každý rok znovu v naději, že se tentokrát podaří ho přezimovat!😁

zuzi777a: :-) děkuji za komentář, klidně ho tam může být i víc, já potřebovala spotřebovat zbylé žampiony a 2 větvičky rozmarýnu tak vznikla tahle dobrota. :-KPřeji krásný den a dobrou chuť ( s tím rozmarýnem jsem na tom také tak nesmí vyschnout a jen velmi málo zalévat, moc mu škodí také - pokud dá babička radu tak uvítám.

Mám moc ráda chuť rozmarýnu. Jenže mi vždycky v zimě rostlinka v květináči zajde. Nechápu proč. Babičce vydržel roky . 😔 Musím zkusit kuře s rozmarýnem, dokud mám čerstvý. :-)

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, žampióny, máslo, olej olivový, sůl, pepř mletý, vývar kuřecí, smetana, rozmarýn čerstvý, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu