Jak restovat žampiony. Jednoduchá úprava žampionů nám zabere jen chvilku a skvěle si pochutnáme
Restované žampiony jsou velmi jednoduchým pokrmem, který navíc skvěle chutná. Můžeme je podávat jednoduše s pečivem či vařenou zeleninou, posypat jimi polévku a výborně se hodí také jako další příloha ke grilované zelenině.
Houby nejprve očistíme pomocí hadříku nebo ostrého nožíku. Poté je rychle opláchneme vodou a osušíme na látkové utěrce. Pak se již můžeme pustit do restování. Postup je velmi snadný, a přitom výsledná chuť výborná. Restované žampiony jsou dalším z pokrmů, u kterých obdivujeme krásu jednoduchosti.
Jak restovat žampiony
Žampiony nakrájíme na plátky (velikost si sami zvolíme), které vkládáme na rozehřátou pánev, na níž jsme připravili máslo nebo olej, případně směs obojího. Výborné je také přepuštěné máslo, které se nepřepaluje. Žampiony se mohou restovat na cibuli a doplnit pro vůni česnekem. Ochutíme je oblíbeným kořením (např. kari, pepř, kmín, tymián). Nakonec je posolíme a posypeme např. sekanou zelenou petrželkou. Restování provádíme zprudka a rychle, žampiony by při něm neměly "plavat", na závěr získají atraktivní zlatohnědou barvu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Přidáno před 7 hodinami
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno před 14 hodinami
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno před 14 hodinami
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno před 16 hodinami
Rajčatový chleba
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Lilek tří barev
Přidáno 7. 6. 2024 10:33
Přečtěte si Zobrazit více
Jak rozklepnout vejce? Jde to několika jednoduchými způsoby
Celine Dion ujíždí na arašídovém másle, miluje croissanty a nemá problém dát si párek v rohlíku nebo hranolky s kečupem
Samosběr třešní 2024: Velký přehled sadů po celé republice. Kilo je k mání už za 15 Kč, ale na některých místech je třešní málo
Komentáře