Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí po tyrolsku

Hovězí maso může být náročnější na přípravu, nicméně, pokud jste vlastníkem pomalého hrnce, o velkou část práce se postará právě on. Masové kostky opečené na cibulce necháte pomalit a poté je doplníte smetanovou omáčkou.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kaill Kaill

Snadný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 180 min

210 min (30 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 173 kJ /
519 kcal
Bílkoviny7,73 g
Tuky44,37 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 86 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy21,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji do zlatova. Odložíme stranou a na stejné pánvi opečeme kousky osoleného a opepřeného hovězího masa, aby se pěkně zatáhlo po všech stranách. Krok 2: Všechno vložíme do pomalého hrnce na 3 hodiny na stupeň HIGH. Poté přesuneme do kastrůlku, vmícháme smetanu s rozšlehanou moukou a necháme na mírném varu asi 15 minut provařit. Krok 3: Dochutíme hořčicí, worcesterem a citronovou šťávou podle chuti. Podávat můžeme třeba s hrnkovým knedlíkem.

TIP: Rady a tipy jak pracovat s pomalým hrncem

Zveřejněno 11. 11. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí po tyrolsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5grl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí po tyrolsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5grl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Elivet: děkuji moc

Měli jsme dnes s knedlíkem a bylo to výborné :-) recept doporučuji a děkuji za inspiraci :-) :-K

Suroviny:
cibule, olej, sůl, pepř mletý, smetana na vaření, mouka hladká, omáčka worcesterová, hořčice, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu