Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní prsa sous - vide s pomerančovou omáčkou z varného mixéru

Sváteční menu nemusí být jen tradiční kachna, knedlík a zelí. Obměna v přípravě je sympatická v tom, že většinu příprav můžete podniknout i více dnů před plánovaným podáváním. A s použitím techniky je vaření opravdu snadné.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zuzi777a zuzi777a

Středně náročný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 180 min + doba marinování + doba odložení v ledničce

210 min (30 min příprava + 180 min tepelná úprava, + doba marinování + doba odložení v ledničce)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 496 kJ /
1 075 kcal
Bílkoviny23,84 g
Tuky76,96 g
Vláknina4,96 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 4,16 g
Sůl9,86 g
Sacharidy69,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní prsa osolíme, opepříme, přidáme snítku tymiánu či rozmarýnu. Jednotlivě vložíme do vakuovacího sáčku, přidáme plátek másla a odsajeme vzduch. Takto připravené sáčky uložíme do chladničky odležet 1-2 dny. Krok 2: Po odležení vložíme připravené sáčky do vodní lázně ve varném mixeru, nahřáté na 65 °C. Hřejeme po dobu 1,5 -3 hodin. Krok 3: Po přípravě sous - vide můžeme po rychlém zchlazení připravené maso opět odložit na několik dní v ledničce. Před finální přípravou maso v sáčku ohřejeme opět na teplotu 65 °C a pokračujeme v receptu. Vyjmeme maso ze sáčku, odstraníme bylinky a tekutinu uschováme. Kůži na mase nařežeme ostrým nožem na čtverečky. Krok 4: Připravíme omáčku. Vyfiletujeme oloupané pomeranče a zbavíme je semínek. Použijeme pouze čistou dužninu bez hořké bílé části a jader. Uložíme 5 plátků nebo výsečí z pomeranče na konečnou ozdobu. Krok 5: Ve varném mixéru nasekáme česnek a zázvor při rychlosti 6 po dobu 5 sekund. Krok 6: Přidáme pomeranče, med, sójovou omáčku a šťávu z masa i vývar. Vaříme na nejvyšší stupeň po dobu 12 minut, při nízkých otáčkách (stupeň 0,5-1). Poté rozsekáme postupně zvyšovanou rychlostí až na nejvyšší stupeň po dobu 20 s. Můžeme dosolit a opepřit. Uschováme v teple. Krok 7: Na pánvičce orestujeme krátce sezamová semínka. Krok 8: Rozpálíme gril a kachní prsa krátce opečeme na zlatavou kůrčičku. Nakrájíme na plátky napříč vláknem. Krok 9: Plátky masa podáváme polité trochou omáčky, posypané sezamem a zdobené plátkem pomeranče.
Přílohu zvolíme podle své chuti. Hodí se rýže i domácí bramborové hranolky

TIP: Pomeranče v kuchyni

Zveřejněno 12. 11. 2023

Poznámka autorky zuzi777a

Pokud připravujeme pouze menší množství masa, lze využít v konečné fázi příprav opečení na nepřilnavé pánvi.

Recept pochází z platformy pro varný mixér.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsa sous - vide s pomerančovou omáčkou z varného mixéru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBPLJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsa sous - vide s pomerančovou omáčkou z varného mixéru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBPLJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

veronika_straka: Upřímně? Já bych klidně na Martina jedla klasiku, ale rodinku jsem si rozmlsala. Sous - vide je pro mě pořád ještě výzva a tohle náhodou klaplo!:-D

Teda Zuzi, tohle je pro mě fakt umění <3 vypadá to skvěle a určitě to i stejně skvěle chutná! :-8

Marie Svarcova: Ono to půjde i v klasických podmínkách. Akorát s technikou je to jednodušší. 🙂

:-)<3:yes: Recept se mi líbí ale nemám žádné moderní přístroje, do KK se toho moc nevejde;-) nevadí, vařím klidně postaru. :-K

Suroviny:
prsa kachní, pepř mletý, sůl, tymián, máslo, pomeranče, med, zázvor, česnek, omáčka sojová, vývar drůbeží, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu