Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plec ze selete pečená

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sidera

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 635 kJ /
1 347 kcal
Bílkoviny211,82 g
Tuky50,33 g
Vláknina6,16 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 518 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy10,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso hodně opaprikujeme, okořeníme a vložíme na máslo s cibulí do roztopené trouby kůží dolů. Krok 2: Po 20 minutách pečení pod pokličkou maso otočíme osolíme, podlijeme a pečeme dalších 20 minut bez pokličky. Krok 3: Když je maso měkké zaprášíme šťávu lžičkou mouky a krátce povaříme. Podáváme s bramborovými knedlíky.

Zveřejněno 30. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plec ze selete pečená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kZnr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plec ze selete pečená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kZnr

Marie

Komentáře (9)

Mělo by to být selecí. Ale co jehně a prase? Tam je také jehněčí a prasečí. Trávníček prý k tomu u těch jehňat a prasat říká, že je to ozvěna "historického reflexu". Ať už je historický reflex cokoli, co když u selete je to taky ten reflex s č.
books.google.cz/books?id=k0pOBAAAQBAJ&pg=PA224&lpg=PA224&dq=selec%C3%AD+nebo+sele%C4%8D%C3%AD&source=bl&ots=KdqGBrJyIQ&sig=MCs_VDmJOFqHrA9oJIylC_w7lEE&hl=cs&sa=X&ved=0ahUKEwjHo93lvsfUAhXEWhoKHWBlBFwQ6AEI2QMwQw#v=onepage&q=selec%C3%AD%20nebo%20sele%C4%8D%C3%AD&f=false

:-p+:yes::yes:

Sidero - já bych nevytvořila přídavné jméno, ale napsala "ze selete" - to víš jako češtinářku mně to rve za uši,:-8 :-D:-D, ale každopádně je jasné, že to je od miminka prasátka :-D aj inak je to hlavně :-p:-precept ;-), to taky můžem v jakékoli době :yes::yes:

Přidávám svůj názor: dle mého "selecí", stejně jako telecí
Mimochodem - selecí maso, pečené či uzené... veliká bašta :-)

Hezkou neděli

Alis

:-D:-p

Já vídám docela často maso ze selete v jednom řeznictví a tam to nazývají taky selečí - tak je to asi dobře, i když to zní dost neobvykle ;-):-))

Jedině „ ze selete ” ;-)

Přísahám, že taky nevím, jaký by to mělo mít tvar:-O Sele, bez selete, asi bych napsala pečená plec ze selete, ale každopádně, mňááááám!!!:yes::yes::yes:

:-8Prosím, selečí - to jako ze selete? Jestli ano, nemělo by to mít jiný tvar?

Tématické fráze:
selecí plec, pečené sele, pecene sele recept, selečí maso, pečená vepřová plec, selečí plec recept, selečí kýta, sele recepty, pečená selečí kýta, pečená plec, selečí pečeně, pečená selecí plec, selečí maso recepty, selečí plec recepty, maso ze selete, vepřová plec pečená, pečené selečí, selečí, recepty selečí pečeně, selečí maso recept

Suroviny:
plec ze selete, máslo, cibule, česnek, paprika sušená sladká, pepř, kmín celý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu